Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας για τα «τρανσέξουαλ» μαθήματα

Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας για τα «τρανσέξουαλ» μαθήματα

Ανοίγει η συζήτηση στα σχολεία για τις έμφυλες σχέσεις και τις εξαρτήσεις - Υποχρεωτική η θεματική εβδομάδα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου

Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας για τα «τρανσέξουαλ» μαθήματα
Ανοίγει η συζήτηση για τις έμφυλες σχέσεις και τις εξαρτήσεις στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να εισάγει στα σχολεία την ενημέρωση για θέματα που αφορούν σε γκέι και έμφυλες καταστάσεις, στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης «θεματικής εβδομάδας»
.

Για τον λόγο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός,
Κώστας Γαβρόγλου
Κλείσιμο
, στέλνει νέα εγκύκλιο με διευκρινίσεις, που κοινοποιείται ηλεκτρονικά στους σχολικούς συμβούλους, ενώ δίνει και παράταση στα σχολεία για την υποβολή σχετικών σχεδίων.

Υστερα από τον αρχικό αιφνιδιασμό και παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπουργός Παιδείας εμμένει στη θέση του για τη θεματική εβδομάδα, παρατείνοντας μάλιστα την προθεσμία υποβολής σχεδίων στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Με δηλώσεις του μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι η θεματική εβδομάδα είναι υποχρεωτική.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του υπουργείου να βάλει αυτή τη συζήτηση στα σχολεία είναι ότι, με νέα εγκύκλιο, ο κ. Γαβρόγλου υπέγραψε έγγραφο με διευκρινίσεις που κοινοποιείται από το σχολείο ηλεκτρονικά στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, προκειμένου να μην υπάρχουν χρονικές καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου, έπειτα από ερωτήματα σχετικά με την κοινοποίηση του Σχεδίου Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων, υπέγραψε έγγραφο με τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

To Σχέδιο Υλοποίησης στην τελική του μορφή, όπως αυτό επισυνάπτεται στην ανωτέρω σχετική Εγκύκλιο, κοινοποιείται από το σχολείο ηλεκτρονικά στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, καθώς και στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας της Θεματικής Εβδομάδας που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ http://www.iep.edu.gr/index.php/el/fakelos-ekpaideftikoy-ylikoy-2016-2017.
 
Στην εν λόγω πλατφόρμα το κάθε σχολείο αναρτά το τελικό Σχέδιο Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας στη θέση «Υποβολή Σχεδίου Υλοποίησης», χρησιμοποιώντας τον Κωδικό που έχει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Για τη διευκόλυνση των σχολείων, στην ίδια θέση περιέχεται κενή φόρμα του Σχεδίου Υλοποίησης, την οποία μπορεί να συμπληρώσει το σχολείο και στη συνέχεια να την κοινοποιήσει ηλεκτρονικά, με τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.
 
Συμπληρωματικά σημειώνεται ότι οι φορείς που θα κληθούν από τον Κατάλογο Φορέων και που το υλικό τους δεν έχει συμπεριληφθεί στο Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού, μπορούν να υλοποιούν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα προς τους μαθητές με διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες ανά τμήμα.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κοινοποίηση του
τελικού Σχεδίου Υλοποίησης στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρατείνεται έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης