«Δεν αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους» στο Αιγαίο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».
«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (σσ όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.
Άμεσα, οι δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου δημοσιεύθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους όπως αυτόν της εφημερίδας Σαμπάχ, που στην ιστοσελίδα της γράφει: «Η κυβέρνηση "εξηγεί" τα Ίμια».
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει στην Ελλάδα την πιο προηγμένη τεχνολογία αξονικής τομογραφίας, εγκαθιστώντας τον νέο αξονικό τομογράφο NAEOTOM Alpha.Pro της Siemens Healthineers. Πρόκειται για τον πρώτο και μοναδικό αξονικό τομογράφο νέας γενιάς με τεχνολογία μέτρησης φωτονίων στη χώρα.