Άγρια πρόκληση: Τουρκική πυραυλάκατος στα Ίμια

Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι στο τουρκικό πολεμικό που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας - Στην επιχείρηση και δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντος

Πολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.

Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βρχονησίδες Ίμια. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Πρώτη φορά η τουρκική στρατιωτική ηγεσία στα Ίμια

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, αφού είναι η πρώτη φορά που ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, δηλαδή τον αρχηγό τουρκικό γενικού επιτελείου και τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας στα Ίμια.

Φωτογραφιζόμενοι με φόντο τα Ίμια, οι Τούρκοι στρατηγοί θέλουν να στείλουν το μήνυμα στην τουρκική κοινή γνώμη ότι τα δύο νησιά δεν αποτελούν ελληνικό έδαφος.

Κι όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου κι ενώ ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Ερντογάν ότι έχει δήθεν παραχωρήσει στην Ελλάδα 18 νησιά που υποτίθεται ότι ανήκουν στην... Τουρκία.

Η ελληνική αντίδραση

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου αλλά και από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στς βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Hurriyet, στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Η είδηση παίζει πρώτο θέμα αυτή την ώρα και στο CNN Turk και στα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Δείτε βίντεο από το πολεμικό πλοίο με την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας στα Ίμια:
Οι υπαινικτικές δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού

Προβληματισμό δημιουργούν και οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μετά την επίσκεψή του στα Ίμια.

Με μια διατύπωση που μόνο σαν κυνικά ειρωνική μπορεί να θεωρηθεί, αναφέρεται ότι ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός «δρα πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο».

Στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου προστίθεται ότι ο στρατηγός Ακάρ «τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του τουρκικού στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

Τι ακριβώς σημαίνει η αναφορά του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ ότι αυξάνονται οι προσπάθειες για την υποτιθέμενη προστασία των δήθεν δικαιωμάτων της Άγκυρας είναι κάτι που απομένει να φανεί αν κρύβει σχεδιασμό για συνέχιση ή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η «επίσκεψη» του ΑΓΕΕΘΑ στα ΊμιαΠηγές ελληνικού ΓΕΕΘΑ: «Στημένο μηντιακά»

«Επρόκειτο για ένα περιστατικό στημένο μηντιακά» σχολίασε ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με την οποία επικοινώνησε το www.protothema.gr.

Ο ίδιος αξιωματικός τονίζει ότι λίγο μετά τον περίπλου των Ιμίων, οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν το... ανδραγάθημα της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου. Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρεται από το τουρκικό γενικό επιτελείο, μαζί με τον αρχηγό του τουρκικού στρατού στρατηγό Σελίχ Ζεκί Τσολάκ, τον αρχηγό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πτέραρχο Αμπιντίν Ουνάλ και τον αρχηγό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ναύαρχο Ρετζέπ Μπουλέντ Μποστάνογλου αφού επιθεώρησαν τον ναύσταθμο του Ακσάζ επιβιβάστηκαν σε πυραυλάκατο που έπλευσε στα Ίμια.

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνεται ότι η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αποβιβάστηκε στα Ίμια. Κατά πληροφορίες, τα πληρώματα των τουρκικών πολεμικών πλίων δεν αντέδρασαν ούτε και απάντησαν στις κλήσεις που έλαβαν από την ελληνική κανονιοφόρο Κραταιός και το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.    ΓΕΕΘΑ: Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες απομάκρυνσης του τουρκικού πλοίου

Περίπου δύο ώρες αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την είδηση του πλου στα Ίμια τουρκικού πλοίου που μετέφερε τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση με τίτλο: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων» όπου αναφέρεται:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».ΣΧΟΛΙΑ (257)

XXX

Επειδή δεν τους δώσαμε τους 8 στρατιωτικούς που την κοπάνησαν από τον δικτάτορα Ερτογάν έβαλε τα αρχιλαμόγια του τουρκικού στρατεύματος να παν να δουν από μακριά τα Ιμια, δήθεν και τάχα μου- τάχα μου. Έπρεπε, έχουμε όμως ακόμα καιρό, να τους κηρύξουμε τον πόλεμο. Ακούς εκεί πήγαν και είδαν από μακριά τα Ιμια.

Ο Σορρος διελυσε Γιουκοσλαβια, Ουκρανια Συρια

Και επομενοι στοχοι του Ελλαδα και ΗΠΑ με την αποσχιση της Καλιφορνιας. Μονο ο Τραμπ και ο Πουτιν μπορουν να τον σταματησουν οι Ευρωπαιοι πολιτικοι ειναι ασπονδυλα σκουλικια

Το θέμα είναι εμείς που είμασταν??????

Mια χαρά εκδρομή έκανε το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό με ανώτερους αξιωματικούς στα Ιμια...θαυμάζοντας τα "περιουσιακά" τους στοιχεία..! Μόνο που ο Σουλτάνος(!) θα πρέπει να φοβάται μην μας κατσικωθούν εδώ στο Ελλλαδιστάν ..κι' άλλοι Αξιωματικοί με όλες τις φρεγάτες του Τουρκικού στόλου!!!!

εκτος ε.ε δεν θα ειχαμε προβληματα με αλβανους κα

τουρκους. γιατι θα φοβοντουσταν τραμπ,πουτιν,νατο,διεθνη δικαστηρια και οηε

Πσγβ

Μια βόλτα κάνανε οι ΚΟΤΕΣ ίσα ίσα να ψευτοπροκαλεσουν κ μέχρι εκεί. Όσο θέλουμε πόλεμο εμείς άλλο τόσο θέλουν κι αυτοί...απλά μόνο προκαλούν!!!! Η οικονομία τους κ το νομισμα τους εχουν παρει τον κατήφορο κ σταματημό δεν εχει. Ο ερντιγαν εχει τεραστια εσωτερικα θεματα , εχει εναν ξεδοντιασμενο στρατο μετα το πραξικοπημα.... Ας λυσει, αν λυσει τα εσωτερικα κ μετα ας ασχοληθει με τα εξωτερικα! Αν προλαβει δλδ.....

George Sorros=New World Order

Σχετικά με το θέμα των ΙΜΙΩΝ αναρωτιέμαι για ποιόν/ποιούς λόγους;;; επί σειρά ετών η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ με τα ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ...ΚΟΜΜΑΤΑ-ΦΟΡΕΙΣ-ΟΤΑ (Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν ΤΙΜΑΕΙ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ τους 3 Έλληνες Πεσοντές επί του Καθήκοντος,όλα τα Κόμματα λοιπόν Κυβερνώντες ή στην λεγόμενη "Αντιπολίτευση"...τηρούν σιγή Ιχθύος ή σιγή Ασυρμάτου...για ένα τέτοιο Μείζον Εθνικό θέμα,Πότε διοργάνωσανε απο κοινού μια Μεγάλη Εκδήλωση Τιμής&Μνήμης στην Πλατεία Συντάγματος ή Πλατεία Αριστοτέλους Ακομμάτιστα στις οποίες θα κυμάτιζαν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ...;;; ΠΟΤΕ..!!!και ειδικά αυτοί που Αυτοπροσδιορίζονται ως Προοδευτικόθολοκουλτουριάρηδες οφείλανε να κάνουν τέτοια Εκδήλωση ώστε να ΜΗΝ βγαίνουν μετά να Κατηγορούν τους "Άλλους" ως Φασίστες-Μισαλλόδοξους-Ιμπεριαλιστές και τις γνωστές Αερομπουρδολογίες που λένε εδώ και δεκαετίες,Άρα "Σύντροφοι" ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ" ΦΑΣΙΣΤΕΣ;; Εσείς τι κάνατε για να το Αποτρέψετε αυτό;;Νιώθετε Τιμή&Περηφάνεια για τους 3 Πεσόντες ή μήπως είναι Φασίστες για εσάς οπότε προέχει η Κομματική Τιμή έναντι της Εθνικής Υπερηφάνειας;;Εσείς τελικά είστε Έλληνες ή Ελληνόφωνοι που κατοικείται στην Χώρα που ονομάζεται Ελλάδα+χρησιμοποιείται "απλά" την Γλώσσα;;βέβαια τι να πω και για την ΝΔ+γενικότερα τους λεγόμενους "Πατριώτες"(πρώην ΔΕΞΙΑ...Συντηρητική Παράταξη κτλ.)η οποία με την Στάση&Συμπεριφορά της έχει Συμβάλλει τα Μέγιστα στην Ισοπέδωση/Εκμαυλισμό Συνειδήσεων=Έκπτωση Αρχών+Αξιών=Εκφυλισμό του Πρώην Έλληνα ο οποίος μετατράπηκε σε ένα Λοβοτομημένο Υβρυδικό Νεοείδος.ΟΛΟΙ ανεξαρτήτως "Ιδεολογιών" έναν Στόχο είχαν και έχουν να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-ΜΝΗΜΗ για αυτό δώσανε επί σειρά ετών όλες αυτές τις Πλαστές Ανέσεις ώστε μέσα απο τις "Ευκολίες της ζωής"...+ την Κομματικοποιήση Αντικαταστάθηκε η έννοια της Λέξης Εθνική Συνείδηση απο την Κομματική Συνείδηση+Ταυτότητα και μπήκε το Κόμμα=Κομματόσκυλο με ότι αυτό συνεπάγεται...δουλεύτηκαν πολύ καιρό όλα αυτά,ΟΛΟΙ Βάλανε το λιθαράκι τους ώστε να φτάσουμε σε αυτή την Πολυεπίπεδη Παρακμή...απο τις Μαριονέτες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης-Παγκοσμιοποιήσης.

Γιατι δεν πηγαν ?

Ας πηγαιναν οι δικοι μας να γιορτασουν την επετειο με την παρουσια του πανου (εν στολη) !

Βασίλης

Τι να γιορτάσουν ρε καραγκιόζη, τον θάνατο των στρατιωτών; Ή την άτακτη υποχώρηση του βρωμο-Πάγκαλου που αποκάλεσε τη σημαία πανί; Ό,τι λαλακία σας έρθει στο κεφάλι την πετάτε, στο μυαλό σας έχετε μόνο την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία, βρωμοκομματόσκυλα.

Πέτρος ο Μυτιληναίος

Μας "έχουν" όποτε θελήσουν. Η στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας έχει μειωθεί, το υλικό εδώ και καιρό είναι παλιό, σχεδόν αρχαίο ενώ η Τουρκία ανανεώνει συνεχώς το στόλο της, έχει εδώ και χρόνια αντιαεροπορική ασπίδα στο Αιγαίο, που κάνει ασκήσεις συνέχεια - γιατί νομίζετε ότι κάνουν παραβιάσεις? ασκήσεις είναι, όχι όμως για την αεροπορία τους αλλά για την αντιαεροπορική ομπρέλα τους. Έχουν μέχρι και κατασκοπικό δορυφόρο... Η Λέσβος κάποτε ήταν αστακός, ήταν το "κάστρο" του Αιγαίου, μιας που είναι ακριβώς απέναντι στο στόμιο του κόλπου της Σμύρνης - εκεί που είναι η βάση του Τουρκικού στόλου του Αιγαίου (στη Φώκαια). Τώρα, εκτός του ότι έχει αποδυναμωθεί, έχει πάνω της, ένας Θεός ξέρει πόσους πράκτορες της ΜΙΤ, ίσως και Τούρκους κομάντος... Εδώ και πολύ καιρό, έχω την αίσθηση - μακάρι να κάνω λάθος - ότι αφού "τακτοποιήσουν" τα νοτιοανατολικά "σύνορα της καρδιάς" τους, θα ασχοληθούν με τα δυτικά...

Αχμετ

Οι φοβισμενοι ζητιανοι της Ευρωπης δεν πρεπει να εχουν χωρα. Σε λιγα χρονια θα μιλατε ολοι Τουρκικα και θα εχετε δουλειες και αναπτυξη.

Και εσυ ...

Θα Καβαλας παλι τη βάρκα με το σωσίβιο για Ιταλία . Ε παράσιτο ;

Ελάτε τώρα ....

Λίγο τους .... ψέκασαν και λακίσανε !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης