Τους συνταξιούχους… ψέκασαν με δακρυγόνα, στον ΣΥΡΙΖΑ κλαίνε!

Τους συνταξιούχους… ψέκασαν με δακρυγόνα, στον ΣΥΡΙΖΑ κλαίνε!

Πλήγμα για την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα -σοκ στο αριστερό κοινό του κυβερνώντος κόμματος

Τους συνταξιούχους… ψέκασαν με δακρυγόνα, στον ΣΥΡΙΖΑ κλαίνε!
Σε ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό μείζον θέμα εξελίσσονται τα όσα έγιναν τόσο το μεσημέρι της Δευτέρας, όσο και το βράδυ της Κυριακής, όταν ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συνταξιούχους στο κέντρο της Αθήνας στην πρώτη περίπτωση και σε αριστερούς διαδηλωτές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής στην άλλη περίπτωση.

Η αδυναμία έως ανοχή – αν όχι και έμμεση παρότρυνση - που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα φαινόμενα αυταρχισμού, έχουν ενοχλήσει σφόδρα τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα παραδοσιακό αριστερό κοινό, εντός ή και εκτός κυβερνώντος κόμματος, που παρακολουθεί εμβρόντητο τα διάφορα επεισόδια σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Κλείσιμο
Το θέμα όμως λαμβάνει τεράστιες διατάσεις πλέον αφού το Μαξίμου αντιλήφθηκε ότι πλήττει και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός τον καιρό της αντιπολίτευσης, απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές από μέρους του κρατικού μηχανισμού.

Η στιγμή που έριξαν τα χημικά

 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε οργισμένος στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτης Νίκο Τόσκα, τον οποίο υποχρέωσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν έξω από το Μαξίμου με τους συνταξιούχους και να ανακοινώσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά δακρυγόνα και χημικά σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι εικόνες με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να ασφυκτιούν και να πνίγονται από τα χημικά μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ενώ διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους ήταν συγκλονιστικές και έπληττε ευθέως το αριστερό στίγμα, που θέλει να διατηρήσει σε τέτοια θέματα τουλάχιστον η κυβέρνηση.

Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι ο κ. Τόσκας είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης και απλώς η απομάκρυνσή του θα γίνει με τον ανασχηματισμό, που αναμένεται σύντομα. Άλλωστε στο Μαξίμου είναι διπλά ενοχλημένοι από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΡΟΠΟ, όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Δείτε ρεπορτάζ για όσα έγιναν χθες στην πορεία των συνταξιούχων


Οι δυο τους είναι τα κορυφαία στελέχη της συνεργαζόμενης με τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ η οποία πριν λίγες ημέρες εξέφρασε την αντίθεσή της «στη μετατροπή σε ιδιωτική οποιασδήποτε δημόσιας επιχείρησης με στρατηγική σημασία για την οικονομία» και διαμήνυσε ότι «δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε μεταβολή του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων που διασφαλίζουν ζωτικά αγαθά διαβίωσης των πολιτών και συμβάλλουν στην εθνική ασφάλεια της χώρας». Μία παρέμβαση που θεωρήθηκε αμφισβήτηση και ευθεία κριτική της ένταξης στο Υπερταμείο δημόσιων εταιριών, όπως της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της Αττικό μετρό και άλλων!



Ο κ. Τόσκας έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των κομματικών της Κουμουνδούρου, που τον κατηγορούν για ακραία πολιτική στο υπουργείο.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους. Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος καταδίκασε τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ στη διαδήλωση, απαιτώντας τη διενέργεια έρευνας και την απόδοση ευθυνών.



Είναι αβέβαιο όμως εάν ακόμη και η έρευνα, που θα γίνει, μετά και τον εντοπισμό του αστυνομικού που έριξε τα δακρυγόνα, θα εκτονώσουν την έκρυθμη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το βράδυ της Κυριακής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής αναζωπύρωσαν τον αριστερό εμφύλιο, με στελέχη της ΛΑΕ και άλλων κινήσεων να επιτίθενται με δριμύτητα στην κυβέρνηση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης