Κορωπί: Τη σκότωσε με μαχαίρι 12 εκατοστών που είχε σε σακούλα σούπερ μάρκετ

Κορωπί: Τη σκότωσε με μαχαίρι 12 εκατοστών που είχε σε σακούλα σούπερ μάρκετ

Ενα μοιραίο χτύπημα στον πνεύμονα έκοψε το νήμα της ζωής της 35χρονης γυναίκας

Κορωπί: Τη σκότωσε με μαχαίρι 12 εκατοστών που είχε σε σακούλα σούπερ μάρκετ
Ενα μοιραίο χτύπημα στον πνεύμονα ήταν αυτό που έκοψε το νήμα της ζωής της 35χρονης πρώην γυναίκας του 41χρονου από το χέρι της 26χρονης συντρόφου του στο Κορωπί.

Η μαχαιριά διαπέρασε την αριστερή ωμοπλάτη κι έπληξε τον πνεύμονα με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να αφήσει την τελευταία της πνοή λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο υγείας Κορωπίου. Η δράστιδα είχε κρύψει το μαχαίρι μέσα σε μία σακούλα σούπερ μάρκετ και το είχε τοποθετήσει μέσα στο αυτοκίνητό της. Η 26χρονη γυναίκα μαχαίρωσε το θύμα μπροστά σε δυο ανήλικα παιδιά. 

Το χρονικό του άγριου φονικού
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η 26χρονη πέρασε από το σπίτι του θύματος και λογομάχησαν άγρια για ακόμα μία φορά με αφορμή τον 41χρονο πρώην άνδρα της 35χρονης. Ο 41χρονος μηχανικός αυτοκινήτων δεν έπαψε ποτέ να είναι το «μήλον της έριδος», καθώς οι δύο γυναίκες δεν έπαψαν ποτέ να τον διεκδικούν.

Κλείσιμο


«Είχα θολώσει και δεν ήξερα τί έκανα...», είπε η 26χρονη που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί. Μιλώντας στο protothema.gr από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, η Νικολέττα Π. περιέγραψε τι προηγήθηκε του στυγερού εγκλήματος, που έχει οδηγήσει σε μια αδιανόητη τραγωδία, με μία 35χρονη γυναίκα νεκρή και μεγάλα θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά. 

«Πέρασα από το συνεργείο του άντρα μου. Δεν τον βρήκα εκεί και πήγα στο σπίτι της. Λογομαχήσαμε άσχημα. Για τον Γιάννη. Δεν ξέρω αν ο άντρας μου είχε επιστρέψει σ' αυτή. Μου είπε όμως, πάρα πολλά λόγια, για τα παιδιά μου και τους γονείς μου και θόλωσα. Δεν ήξερα τί έκανα. Ζητώ συγγνώμη απ΄ την οικογένειά μου που τους έφερα σε δύσκολη θέση, απ' τα παιδιά μου και από τα άλλα παιδιά, γιατί αυτά έχουν μεγάλο πρόβλημα. Εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα τι έκανα. Αυτή τη στιγμή το ζω σαν όνειρο».

Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπεράσπιση της 26χρονης ζήτησε από την ανάκριση να εξεταστεί από ψυχίατρο πραγματογνώμονα Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρει ότι η εκτίμησή του είναι ότι βασικός στόχος της δράστιδας ήταν να εκφοβίσει την 35χρονη και όχι να τη σκοτώσει: «Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αλλά αυτό είναι το πιθανότερο. Τη μαχαίρωσε αρκετές φορές αλλά σε σημεία που δεν μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο. Κυρίως στην αριστερή ωμοπλάτη. Δυστυχώς, όμως, μία από τις μαχαιριές πέτυχε τον πνεύμονα. Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται και δεν μπορεί ακόμα κανείς να αποκλείσει με βεβαιότητα το έγκλημα εκ προμελέτης».



«Έφυγε το καλύτερο κορίτσι!», φώναζε ο 41χρονος

Εν τω μεταξύ, στην αρμόδια εισαγγελέα προσήχθη ο 41χρονος που πυροβόλησε τον πατέρα της πρώην συντρόφου του, η οποία είχε σκοτώσει προηγουμένως την πρώην σύζυγό του στο Κορωπί. 

Καθώς οι αστυνομικοί τον συνόδευαν στο κτίριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κατηγορούμενος φώναξε προς την πλευρά των δημοσιογράφων: «Έφυγε το καλύτερο κορίτσι!».

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ποια είναι η δράστιδα
Η 26χρονη, σύμφωνα με τον 41χρονο σύντροφό της, είναι εγγονή της επονομαζόμενης «Τίγρης του Κορωπίου» (Ελένη Παπαϊωάννου), η οποία έκαψε ζωντανό το 1963 τον άντρα της. Το θύμα την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Το έγκλημα της Παπαϊωάννου: Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Το έγκλημα έχει μείνει ανεξίτηλο στους παλιούς κατοίκους του Κορωπίου. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Πρόφης, ο οποίος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» θυμάται: «Το 1963 το Κορωπί είχε μόλις 10.000 κατοίκους. Θυμάμαι ότι το έγκλημα της Παπαιωάννου μας είχε συγκλονίσει. Γιατί δεν ήταν μία απλή δολοφονία. Η γυναίκα έκαψε ζωντανό τον άντρα της. Η οικογένεια Παπαϊωάννου ήταν γνωστή στην περιοχή. Είχαν κτήματα και τα εκμεταλλεύονταν για να ζήσουν. Όπως σε όλες τις κλειστές κοινωνίες, έτσι και στο Κορωπί, αναπτύχθηκαν μύθοι για την Παπαϊωάννου. Ότι έκανε μάγια και άλλα τέτοια που λέγονται στις κλειστές κοινωνίες για ανθρώπους που εμφανίζουν παράξενη συμπεριφορά. Η οικογένειά αυτή είχε κτηματική περιουσία αλλά δεν ζούσε πλούσια. Μιλάμε για εποχές που οι κάτοικοι του Κορωπίου παρακαλούσαν τους εμπόρους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Μετά το φονικό η οικογένεια απομονώθηκε και δεν απασχόλησε την τοπική κοινωνία ξανά. Κλείστηκαν στον εαυτό τους».
Το απόγευμα της Παρασκευής, στο κοιμητήριο Κορωπίου έγινε η κηδεία της 35χρονης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες του θύματος και της δράστιδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης