Η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτών Πόκεμον στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτών Πόκεμον στην Ελλάδα είναι γεγονός

Το Σάββατο στο Μοναστηράκι 

Η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτών Πόκεμον στην Ελλάδα είναι γεγονός
Είναι πλέον γνωστό πως η μάστιγα που ακούει στο όνομα Pokemon Go και προκαλεί φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα. Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν αμέσως φαίνεται πως κατέκλυσε τον πλανήτη. 

Στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των... εκπαιδευτών Pokemon. Ήδη δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook η οποία κάνει την πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους και γράφει χαρακτηριστικά: «Σάββατο 23 Ιουλίου όλοι οι εκπαιδευτές Πόκεμον μαζευόμαστε Μοναστηράκι για βραδινή επιδρομή». 
Κλείσιμο

Η συμμετοχή φαίνεται πως αυξάνεται όσο περνάει η ώρα - μην ξεχνάτε πως ακόμα στην Ελλάδα το παιχνίδι δεν είναι διαθέσιμο για όλα τα κινητά - και το βράδυ του Σαββάτου τα Pokemon στο κέντρο της Αθήνας θα έχουν ένα δύσκολο βράδυ, καθώς εκατοντάδες εκπαιδευτές θα βάλουν στόχο να τα... πιάσουν. 

Δείτε παρακάτω τη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook





Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η αναζήτηση Pokemon στον πραγματικό κόσμο μέσω AR, εγκυμονεί κινδύνους: Η αστυνομία του Μιζούρι, ανακοίνωσε πως ληστές φαίνονται να στοχεύουν παίκτες που ψάχνουν για Pokemon, παραμονεύοντας σε τοποθεσίες όπου έχει διαπιστωθεί ότι «κρύβονται» μπόνους για το παιχνίδι και παρέχονται μεγαλύτερες πιθανότητες εντοπισμού Pokemon. Οι ληστές φέρονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να εντοπίζουν άτομα που κινούνται μόνα τους σε πάρκινγκ κλπ, αναζητώντας τα εικονικά «τερατάκια». 

Επίσης, έχουν αναφερθεί περιστατικά οδηγών που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, προκαλώντας κινδύνους, για να κυνηγήσουν Pokemon, ενώ τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Niantic βρέθηκε να έχει στην κατοχή της έναν τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με χρήστες (τη θέση, την κίνησή τους κλπ), και δεν είναι λίγοι αυτοί που της ασκούν πιέσεις για να δώσει απάντηση όσον αφορά στο τι θα τα κάνει. 

Εχουν σημειωθεί ληστείες σε νεαρούς οι οποίοι ήταν τόσο απορροφημένοι με το παιχνίδι που δεν κατάλαβαν ότι τους έκλεψαν. Αλλοι πάλι περπατούσαν αποχαυνωμένοι στη μέση κεντρικών δρόμων χωρίς καν να κοιτούν πέρα από την οθόνη του κινητού τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης