Πρωτοφανές επεισόδιο: Απείλησε να αυτοκτονήσει μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Πρωτοφανές επεισόδιο: Απείλησε να αυτοκτονήσει μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

63χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει με γυαλί - Κινδύνευε και ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος (φωτογραφία)ο οποίος έσπευσε για να ηρεμήσει τον δράστη

Πρωτοφανές επεισόδιο: Απείλησε να αυτοκτονήσει μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Πανικός επικράτησε για περίπου μια ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν άτομο διαταραγμένης προσωπικότητας  έβγαλε από την τσέπη του ένα κομμάτι γυαλί και αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι, ενώ απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν εκείνος  προσπάθησε να τον καθησυχάσει σε τέτοιο σημείο που κινδύνευσε η ζωή του.
      
Ο Γ.Κ,   όπως ο ίδιος είπε, εργαζόταν στο παρελθόν ως νυκτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και απολύθηκε καθώς είχε χειροδικήσει σε βάρος του πρόεδρου του Αστεροσκοπείου.
      
Στο    Γ΄  Τμήμα του ΣτΕ είχε υποβάλλει αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή  δικηγόρος  για   να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.
      
Κλείσιμο
Σήμερα πήγε στο Γ΄ Τμήμα και τον πληροφόρησε η προϊσταμένη του Τμήματος ότι το αίτημα πενίας που είχε υποβάλλει απορρίφθηκε, καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που ήδη του  είχαν ζητηθεί και του έδωσαν αναλυτική λίστα με τις αναγκαίες βεβαιώσεις που πρέπει να προσκομίσει (πιστοποιητικό Δήμου, κ.λπ.)  για να επανεξεταστεί το αίτημα πενίας του.
      
Τότε, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει  κατά των δικαστών και των υπαλλήλων της γραμματείας   επειδή του απορρίφθηκε  το αίτημα πενιάς, ενώ  απειλούσε ότι θα  αυτοκτονήσει.
      
Εκείνη την στιγμή περνούσε έξω από τη γραμματεία του Γ΄ Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων και των ουρλιαχτών μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τί γίνεται και να καθησυχάσει τον πολίτη.
      
Όμως, ο Γ. Κ. όχι μόνο δεν σταμάτησε να φωνάζει αλλά άρχισε να βρίζει χυδαία τον κ. Ράντο και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.
      
Μπροστά στην εικόνα αυτή άλλοι υπάλληλοι της γραμματείας  άρχισαν πανικόβλητοι να φωνάζουν «βοήθεια» και άλλοι  έμειναν αμήχανοι περιμένοντας τι θα ακολουθήσει.
      
Αμέσως, ο κ. Ράντος  τον πλησίασε    σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά ο Γ.Κ. όχι μόνο δεν σταμάτησε να βρίζει χυδαία αλλά    απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο σε τέτοιο σημείο που έκανε προς τα πίσω μικρά βηματάκια σε μια προσπάθεια  να ισορροπήσει  το σώμα του, που εάν δεν υπήρχε στο σημείο εκείνο μια καρέκλα  επισκεπτών θα έπεφτε ανάσκελα με άγνωστο το αποτέλεσμα.
      
Μέσα σε αυτό το κλίμα που είχε διαμορφωθεί, τηλεφώνησαν   στην Άμεση Δράση για το περιστατικο,  ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου  που ενημερώθηκε για το  συμβάν πήγε αμέσως στην  γραμματεία του Γ΄ Τμήματος. Ο Γ.Κ. εξακολουθούσε να είναι σε έξαλλη κατάσταση και να βρίζει χυδαία και να φωνάζει και να απειλεί.             
      
Στο μεταξύ κατέφθασαν και άνδρες  της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Η κατάσταση άρχισε σιγά σιγά να εξομαλύνεται και να ηρεμεί κάπως ο Γ.Κ., ενώ στην συνέχεια οδηγήθηκε  με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, καθώς αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
      
Όπως έγινε γνωστό ο Γ.Κ., ηλικίας περίπου 63 ετών αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί, ενώ το άλλο είναι ενήλικας.
Επίθεση κουκουλοφόρων
Πάντως, λίγες ώρες ενωρίτερα και συγκεκριμένα στις 4,30 τα ξημερώματα ομάδα 10   κουκουλοφόρων  ατόμων έριξαν στην πρόσοψη και στις σκάλες εισόδου του μεγάρου του ΣτΕ κόκκινη και μαύρη μπογιά και απεχώρησαν ανενόχλητοι.
      
Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του τότε προέδρου του ΣτΕ Γιώργου Παναγιωτόπουλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο  στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου, είχε καταστραφεί από βόμβες μολότοφ που είχαν πετάξει μέρα μεσημέρι οι γνωστοί άγνωστοι.
      
Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που το κτίριο του ΣτΕ δέχεται μολότοφ ή ρίψει χρωμάτων κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων, κ.λπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης