Το σουσάδικο της κόκας: Καταθέσεις-φωτιά από την αθηναϊκή ελίτ

Το σουσάδικο της κόκας: Καταθέσεις-φωτιά από την αθηναϊκή ελίτ

Τι είπαν στον ανακριτή οι επώνυμοι πελάτες του εστιατορίου που ανήκει στον καταζητούμενο Σταύρο Περουκίδη μετά από όσα κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ

Το σουσάδικο της κόκας: Καταθέσεις-φωτιά από την αθηναϊκή ελίτ
Ο ένας μετά τον άλλο, οι επώνυμοι πελάτες του Li Li Shu, του γνωστού sushi bar του Κολωνακίου, του οποίου ένας εκ των ιδιοκτητών «έσπρωχνε» στην αθηναϊκή ελίτ κοκαΐνη, περνούν από το γραφείο του 28ου τακτικού ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις. Μέχρι στιγμής, το κατώφλι της Ευελπίδων έχουν περάσει από ηθοποιοί και σεναριογράφοι μέχρι σύζυγοι μεγαλοεπιχειρηματίων δίνοντας τη δική τους εκδοχή των πραγμάτων για τις κωδικοποιημένες συζητήσεις με τον 52χρονο καταζητούμενο Σταύρο Περουκίδη.
 
Άλλοι παραδέχονται ότι είναι περιστασιακοί χρήστες αποδίδοντας τη ροπή στις απαγορευμένες ουσίες στον ευαίσθητο ψυχισμό τους και τα προβλήματα, άλλοι τα «μασάνε» μιλώντας γενικά και αόριστα πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών σε τρίτα πρόσωπα ενώ υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν λάτρεις της υγιεινής ζωής, πως δεν έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και ότι ήταν απλώς πελάτες του «σουσάδικου» της οδού Δεινοκράτους. Όσο για τις κωδικοποιημένες επαφές που οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν «ναρκωσυνομιλίες» αυτοί κάνουν λόγο για κρατήσεις τραπεζιών ή παραγγελίες για κέτερινγκ. 

Το ΘΕΜΑ, εξασφάλισε και παρουσιάζει όλες τις καταθέσεις των επώνυμων Αθηναίων, καθώς είναι η πρώτη φορά που πελάτες κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις επαφές με τους εγκεφάλους. Να πουν δηλαδή, για ποιο λόγο ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ τους “τσάκωσε” να μιλούν συνεχώς με κωδικοποιημένα μηνύματα και φράσεις που χρησιμοποιούνται στην αργκό των κυκλωμάτων της κόκας. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες λένε πως τα ίχνη του 52χρονου έχουν εντοπιστεί εδώ και αρκετές ημέρες και πλέον η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκεται στην τελευταία της φάση. 

Όλα δείχνουν ότι ο Περουκίδης δεν πήγε μακριά, βρήκε καταφύγιο σε δικά του πρόσωπα ελπίζοντας πως θα καταφέρει να διαφύγει και για αυτό δεν παρουσιάστηκε κανείς δικηγόρος που να τον εκπροσωπεί στις αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και να ετοιμάσει το έδαφος για να τεθεί ο πελάτης του στη διάθεση της δικαιοσύνης. 

Όσοι γνωρίζουν την υπόθεση λένε πως ο καταζητούμενος, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το τι πραγματικά παίζεται στο χώρο της show biz και τους επώνυμους πελάτες που τροφοδοτούσε με τη “λευκή κυρία” και αν αποφασίσει να ανοίξει το στόμα του το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έρευνες θα οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια και πρόσωπα που μέχρι τώρα κρύβονται στο σκοτάδι... Και αυτό γιατί η Δίωξη Ναρκωτικών προσπαθεί να βρει την «άκρη» προκειμένου να δέσει και να στείλει στη δικαιοσύνη εκτός από άλλα περιφερειακά πρόσωπα που πιθανότατα εμπλέκονται στο κύκλωμα και τους δεκάδες επώνυμους πελάτες που καθημερινά καλούσαν ακόμα και μέσα στο άγριο ξημέρωμα στα δύο κινητά του Περουκίδη και ψώνιζαν κοκαΐνη για χρήση όχι μόνο δική τους αλλά και των επώνυμων φίλων τους. 

Όταν στις 11 το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των μελών του κυκλώματος, κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι του Περουκίδη στο Λυκαβηττό. Η γυναίκα του που φέρεται να μην γνώριζε τίποτα για τις παράνομες μπίζνες του συζύγου της, απάντησε πως ο άνδρας της είχε φύγει μια ώρα νωρίτερα για βόλτα και δεν απαντούσε στα δύο κινητά του τηλέφωνα... Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται. Τα τηλέφωνα του νεκρά και ο ίδιος άφαντος σαν να είχε ανοίξει η γη να τον καταπιεί.


Ο σεναριογράφος «δίνει» την πασίγνωστη ηθοποιό
Από τους πρώτους που κλήθηκε να καταθέσει στον 28ο τακτικό ανακριτή, ήταν γνωστός σεναριογράφος με έργα που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση ο οποίος τα έριξε όλα σε πανέμορφη και σέξι ηθοποιό για τη γνωριμία του και τις επαφές με το Σταύρο Περουκίδη.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Στην ηλικία των 22 ετών είχα χάσει τον πατέρα μου και μετά τη μητέρα μου και είχα κάνει κάποια χρήση ναρκωτικών. Έκτοτε δεν είχα καμία σχέση με ναρκωτικά. Ένα βράδυ, τέλη Σεπτεμβρίου, αφού είχαμε διασκεδάσει με την κυρία (σ.σ αναφέρει το όνομα της πασίγνωστης ηθοποιού) σ΄ενα κλαμπ στην παραλιακή, εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο να πάρω τσιγάρα και είδα την ηθοποιό να μιλάει στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου συνάντησε τον Σταύρο Περουκίδη τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα. Με τον Σταύρο συναντήθηκα μόνο τότε. Άλλη φορά δεν είχαμε βρεθεί. Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε για τον Περουκίδη οτι πουλάει κοκαίνη. Τον είχα πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο, χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, σε κάποια περίοδο που ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν είχα πάρει απάντηση. Με έπαιρνε κατόπιν τηλέφωνο, νομίζω τον Νοέμβριο και μου έστελνε μηνύματα που μου φάνηκαν απειλητικά. Έκτοτε έσβησα το τηλέφωνο του από το κινητό μου, έβαλα φραγή και δεν είχα καμία επαφή».


Η σύζυγος του μεγαλοεπιχειρηματία
Μια ημέρα νωρίτερα, από τα γραφεία του ανακριτή στις 2 το μεσημέρι πέρασε και η εντυπωσιακή σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία που πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα. Η συγκεκριμένη, φαίνεται να είχε συχνές συνομιλίες με τον Περουκίδη μιλώντας συνθηματικά. Όπως για παράδειγμα η συνομιλία που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός και μεταξύ άλλων έλεγε «Έλα μια βόλτα αν έχεις καλύτερα χόρτα». Στην κατάθεση της η εντυπωσιακή γυναίκα αναφέρει πως «Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Τον κ. Περουκίδη τον γνώρισα μέσω της κυρίας (σ.σ αναφέρεται το όνομα γνωστής ηθοποιού) η οποία ήταν συνεργάτης του στο κατάστημα που διατηρούσε στο Κολωνάκι με την επωνυμία Li Li Shu. Τον κ. Περουκίδη τον έπαιρνα τηλέφωνο για να κλείσω κάποιο τραπέζι για μένα ή συνεργάτες και φίλους μου στο εστιατόριο του καθώς και όταν έκανα συγκεντρώσεις στο σπίτι για να αναλάβει το μενού και την παροχή υπηρεσιών κέτερινγκ. Κάποιες φορές έπαιρνα και την (σ.σ αναφέρεται στην ηθοποιό). Εγώ δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ακολουθώ υγειινό τρόπο ζωής και αθλούμαι πέντε φορές την εβδομάδα». Στην ερώτηση της ανακρίτριας για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα sms όπου χρησιμοποιείται διάλεκτος διακίνησης ναρκωτικών η σύζυγος του μεγαλοεπιχειρηματία απάντησε πως «οι συνομιλίες μου με τον κ. Περουκίδη αφορούσαν στο εστιατόριο του και την παροχή μόνο υπηρεσιών κέτερινγκ σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».


Η γυναίκα ανθρώπου των media 
Πριν περίπου ένα μήνα για κατάθεση κλήθηκε και η σύζυγος γνωστού ανθρώπου τον media. Η ίδια έδωσε και συμπληρωματική κατάθεση προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για κάποια πράγματα που αφορούσαν στην παρέα της. Στην αρχική κατάθεση της αναφέρει «είμαι ιδιοκτήτρια ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Τον κ. Περουκίδη τον γνώρισα κοινωνικά πριν αρχίσει τη συνεργασία με τον γιο της κυρίας (σ.σ αναφέρεται στο όνομα της γνωστής ηθοποιού), στο κατάστημα Li Li Shu. Όταν ξεκίνησε τη συνεργασία μιλούσαμε πιο τακτικά. Κάποια στιγμή σταμάτησε η επιχειρηματική συνεργασία του γιου της ηθοποιού με τον κ. Περουκίδη στο συγκεκριμένο κατάστημα για οικονομικούς λόγους. Εγω δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συνομιλίες που μου αναφέρετε δεν αφορούν ναρκωτικά. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι αφορούν». Στην ερώτηση της ανακρίτριας σε τι αφορά η φράση «δύο ατομάκια μόνο» ή «το βιογραφικό ήταν χάλια αρρώστησε όλη η παρέα» απάντησε πως «δεν θυμάμαι...». 

Στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε μια εβδομάδα αργότερα έδωσε μια ενδιαφέρουσα πτυχή. Συγκεκριμένα κατέθεσε: «Ο Σταύρος Περουκίδης με προσέγγισε στο μαγαζί Li Li Shu όταν ήμουν με την παρέα μου και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μας προμηθεύσει όποτε θέλαμε όποια ναρκωτική ουσία χρειαζόμασταν. Κάποιοι από την παρέα ενδιαφέρονταν για κάνναβη και πράγματι κάποιες στιγμές που χρειάστηκε κάποια από την παρέα να προμηθευτεί κάνναβη, την προμήθευσε ο Περουκίδης. Αυτό πρέπει να έγινε μία ή δύο φορές σαν περιστασιακή χρήση γιατί ο καθένας έχει τα προβλήματα του».


Και δεύτερη ηθοποιός για κατάθεση 
Την περασμένη Τρίτη 17 Μαίου στο γραφείο της 28ης τακτικής ανακρίτριας βρέθηκε και μια δεύτερη πασίγνωστη ηθοποιός η οποία διατηρούσε επιχειρηματική σχέση με τον καταζητούμενο Περουκίδη χωρίς να υπάρχει σε βάρος της κάποια επίμαχη συνομιλία. Συγκεκριμένα στην κατάθεση της αναφέρει «τον Σταύρο Περουκίδη τον γνώρισα ως πελάτη σε ένα εστιατόριο (σ.σ στην περιοχή της Γλυφάδας) και μου φαινόταν πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος από τις παρέες που είχε. Ερχόταν ως πελάτης και μας πρότεινε μια συνεργασία στη Μύκονο αλλά δεν δεχτήκαμε. Το Li Li Shu αρχικά το είχαμε καλοκαιρινό μαγαζί και έπειτα κάναμε το χειμερινό το οποίο κόστισε αρκετά χρήματα. Όταν ψάχναμε για συνέταιρο τότε εμφανίστηκε ο Περουκίδης και πρότεινε να συνεργαστούμε. Στην αρχή, ήταν πολύ ευγενικός ερχόταν κάθε μέρα από το μαγαζί και φαινόταν πολύ συνεργάσιμος. Εγω δεν είχα ποτέ ουδεμία σχέση (σ.σ εννοεί ναρκωτικά), ούτε είχα αντιληφθεί το παραμικρό. Αν το ήξερα, θα έκλεινα το μαγαζί αμέσως...».


Ο γιος του κολωνακιώτη ποινικολόγου 
Από το γραφείο της ανακρίτριας πέρασε και ο γιος γνωστού κολωνακιώτη ποινικολόγου που φέρεται να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Περουκίδη χρησιμοποιώντας περίεργα συνθηματικά. Στην κατάθεση του αναφέρεται στη σχέση του με τον καταζητούμενο. «Το 2014 γνώρισα μια κοπέλα σε ένα μπαρ στο Κολωνάκι. Εκείνη μου γνώρισε κάποιον ονόματι Σταύρο που είναι ο Περουκίδης, στο Li Li Shu. Μου τον σύστησε ως νέο άρχοντα της νύχτας και μου είπε οτι αν χρειαστώ οτιδήποτε από ναρκωτικές ουσίες να απευθυνθώ σε αυτόν. Στις γιορτές του 2014 προς 2015, είδα τον Σταύρο στο Li Li Shu και τον ρώτησα αν χρειαστώ κάποια στιγμή κάνναβη αν μπορεί να μου προμηθεύσει και μου απάντησε θετικά. Μετά από καιρό με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο, μου ζήτησε να συναντηθούμε και στη συνάντηση μας μου πρότεινε να συμμετάσχω οικονομικά στο νέο μαγαζί που θα άνοιγε στο Γκάζι. Εγω αρνήθηκα και από τότε δεν με ξαναενόχλησε».


Η νομική άποψη 
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση με την κοκαΐνη του Κολωνακίου ο δικηγόρος του προφυλακισμένου γυμναστή και συνεταίρου του Περουκίδη κ. Χρήστος Μαυρομάτης τόνισε πως «η ανάκριση συνεχίζεται και αναμένονται οι εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τους κατηγορούμενους. Μέχρι το στάδιο αυτό και το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις ότι αφορά σε μια υπόθεση μικροδιακίνησης απο ανθρώπους που είχαν συνδέσει τη χρήση ναρκωτικών με την κοινωνική τους ζωή».

Ο δικηγόρος Χρήστος Μαυρομάτης


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης