Ηλεία: Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο... resort

Ηλεία: Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο... resort

Περίπου 350 πρόσφυγες έφθασαν στο κέντρο φιλοξενίας που ετοιμάστηκε στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη - Ο οικισμός αποτελείται από 38 σπίτια

Ηλεία: Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο... resort
Επτά λεωφορεία τα οποία μετέφεραν περίπου 350 Σύρους πρόσφυγες
έφθασαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο LM Village στην Μυρσίνη Ηλείας, όπου έχει διαμορφωθεί ένα κέντρο φιλοξενίας
Κλείσιμο


Οι πρόσφυγες είναι κατά κύριο λόγο οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία θα εγκατασταθούν στα 38 σπίτια του οικισμού, που ετοιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες για να τους υποδεχθεί.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδος κ. Αγγελόπουλος, ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κ. Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Μοράντ μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του και ο διοικητής της 117 Π.Μ Ανδραβίδας κ. Δελήμπασης μαζί με προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονταν και αρκετοί αλληλέγγυοι κάτοικοι της γύρω περιοχής.









Ποιο είναι όμως το LM Village, που μετατρέπεται σε καταυλισμό;
Το LM Village, το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα από την απόφαση να μεταφερθούν εκεί Σύροι πρόσφυγες, αποτελεί μία ακόμα από τις συνηθισμένες υποθέσεις δημόσιας κακοδαιμονίας που τόσο ευδοκιμούν στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα παραθεριστικό κέντρο, το οποίο χτίστηκε στην παραλία του χωριού Μυρσίνη στον Δήμο Λεχαινών (Ανδραβίδας-Κυλλήνης πλέον) και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, αποτελώντας από την πρώτη στιγμή πόλο έλξης για παραθεριστές αλλά και εστία ανάπτυξης για τη γύρω περιοχή.

Την έκταση την είχε παραχωρήσει η τότε κοινότητα Μυρσίνης στον Δήμο Άνω Λιοσίων ο οποίος είχε προχωρήσει σε δανεισμό 800.000.000 ευρώ ενώ είχε υπογράψει ακόμα και συμφωνία με το ταξιδιωτικό γραφείο TUI στη Γερμανία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας υψηλών προδιαγραφών τουριστικός πόλος στην περιοχή. Παράλληλα λειτουργούσε και με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, κυρίως για τους δημότες του Δήμου Λιοσίων.

Το LM λειτούργησε για περίπου 9 σεζόν, και -ιδίως τα πρώτα χρόνια- αποτέλεσε έναν σημαντικό πόλο έλξης για την περιοχή, η οποία υστερούσε σε υποδομές σε σχέση με την υπόλοιπη ακτογραμμή δυτικά της Κυλλήνης. Οι εγκαταστάσεις ήταν προσεγμένες, τα μικρά μπάνγκαλοους ήταν εξαιρετικής αρχιτεκτονικής (με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και... μίνι μπάρ!), ενώ και το σύνολο των εγκαταστάσεων (πισίνες, εστιατόρια, παιδικές χαρές) κατέστησαν τον χώρο όχι μόνο παραθεριστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών αλλά και επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της γύρω περιοχής.

Πληροφορίες και οπτικό υλικό από patrisnews.com και ilialive.gr












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης