Πρώτη μέρα της συμφωνίας και ήρθαν 800 μετανάστες στα νησιά - Πνίγηκαν δύο κοριτσάκια

Πρώτη μέρα της συμφωνίας και ήρθαν 800 μετανάστες στα νησιά - Πνίγηκαν δύο κοριτσάκια

Στη Λέσβο καταφτάνουν κατά εκατοντάδες, δύο νεκροί στην προσπάθειά τους να βγουν στη στεριά 

Πρώτη μέρα της συμφωνίας και ήρθαν 800 μετανάστες στα νησιά - Πνίγηκαν δύο κοριτσάκια
Χάος επικρατεί από νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταφτάνουν συνεχώς βάρκες με μετανάστες από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία της γείτονος με την ΕΕ!

Ηδη έχουν φτάσει περισσότεροι από 800 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες. Δύο στην προσπάεθιά τους να βγουν στο νησί, πνίγηκαν!

Τραγωδία και στη Ρω, όπου νεκρά περισυνελέγησαν δύο μικρά κοριτσάκια 1 και 2 ετών, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν από λέμβο που μετέφερε 35 με 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο ελληνικό νησί από τα τουρκικά παράλια. Τα άτυχα παιδάκια εντοπίστηκαν από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Σε Ελευσίνα αντί για Καβάλα το «Ελ. Βενιζέλος» από Λέσβο
Μετανάστες με πλαστά έγγραφα προσωρινής διαμονής βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, κρατώντας το πλοίο 
«Ελ. Βενιζέλος» «κολλημένο» στο λιμάνι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει δημοσιογράφος του τοπικού μέσου lesvosnews.gr. 

Το γεμάτο πρόσφυγες και μετανάστες πλοίο, έπρεπε να έχει ήδη αναχωρήσει από το νησί χθες στις 4 το απόγευμα μεταφέροντας 2.400 μετανάστες στην Καβάλα και να επιστρέψει να πάρει άλλους τόσους. «Εν τω μεταξύ,  μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται, διότι οι ροές εξ ανατολών δεν έχουν σταματήσει»
, επισημαίνει ο  Γιάννης Σινάνης. 
Κλείσιμο

Τελικά το πλοίο αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Ελευσίνας περίπου στις 8 το απόγευμα μεταφέροντας 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη. Την ίδια ώρα αναμένεται στην Ελευσίνα και το "Blue Star Patmos" 635 από τη Χίο.

Αρχικά το "Ελευθέριος Βενιζέλος" που είναι ένα από τα ναυλωμένα πλοία από το υπουργείο Ναυτιλίας, είχε προγραμματίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Καβάλας ωστόσο υπήρξε αλλαγή του σχεδιασμού.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μόλις αποβιβαστούν αναμένεται να οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο "Ελληνικό".

Στο μεταξύ 300 μετανάστες και πρόσφυγες παρέλαβε από το λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" που έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αφού παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Καβάλας.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Σήμερα στην πύλη Ε-2 η «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών» και ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, διοργάνωσαν συναυλία με χορούς και τραγούδια για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, με μουσικές από την Ελλάδα, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Όσοι πολίτες έρχονται μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο φιλοξενία στο Σχιστό αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στα πλαίσια της περιοδείας του έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης