Στη Λέσβο αναμένεται η Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες

Στη Λέσβο αναμένεται η Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες

Πληροφορίες ότι η διάσημη ηθοποιός θα φτάσει στο νησί το πρωί της Τετάρτης - Έίχε ζητηθεί άδεια για προσγείωση λιαρ τζετ από το Λίβανο στο αεροδρόμιο του νησιού για τις 8 το βράδυ της Τρίτης

Στη Λέσβο αναμένεται η Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες
Στη Λέσβο προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες, αναμένεται η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς είχε ζητηθεί άδεια για προσγείωση λίαρ τζετ από το Λίβανο στο αεροδρόμιο του νησιού για τις 8 το βράδυ προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosPost.com την τελευταία στιγμή άλλαξε το σχέδιο πτήσης με το ιδιωτικό λιαρ τζετ και η Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να αφιχθεί στην Λέσβο αύριο στις 09:00 το πρωί. Η πτήση προς την Λέσβο άλλαξε την τελευταία στιγμή λόγω καθυστέρησης στην περιοδεία της διάσημης ηθοποιού στον Λίβανο.

Κλείσιμο
Η Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να παραμείνει στην Λέσβο μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ αναμένεται να επισκεφτεί, τη Σκάλα Συκαμιάς και το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης στη Μόρια.

Σήμερα η διάσημη ηθοποιός βρίσκεται στον Λίβανο, από όπου δόθηκαν και φωτογραφίες της στη δημοσιότητα.



Τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η διάσημη ηθοποιός μαζί με τους συνοδούς της θα κατευθυνθεί στη Σκάλα Συκαμιάς, τη Μόρια και το Καρά-Τεπέ για να δει από κοντά την κατάσταση στην οποία ζουν οι περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί.

Τη Τζολί κατά τις πληροφορίες του Lesvospost.com θα συνοδεύει τηλεοπτικό συνεργείο από την Αμερική με την διάσημη ηθοποιό να αναχωρεί από το νησί την Τετάρτη.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη χώρες όπως τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία και τη Συρία, με την ιδιότητά της αυτή.



Εις το όνομα της φιλανθρωπίας
Υιοθεσίες παιδιών από χώρες που δοκιμάζονται, δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων, επισκέψεις σε μέρη όπου κυριαρχεί η πείνα, η εξαθλίωση, ο αναλφαβητισμός και η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων συνθέτουν το παζλ της φιλανθρωπικής δράσης που έχει ξεκινήσει από το 2000 η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με το Inside Philanthropy, όλα άρχισαν πριν από 16 χρόνια, όταν η σταρ βρέθηκε στην Καμπότζη για τις ανάγκες γυρισμάτων της ταινίας «Lara Croft: Tom Raider» και ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την ανθρώπινη εξαθλίωση.

Οι εικόνες που είδε την σημάδεψαν και, επιστρέφοντας στην Αμερική, προέβη τον επόμενο χρόνο στη δωρεά 1.000.000 δολαρίων προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Ήταν το μεγαλύτερο ποσό που είχε δεχθεί ποτέ ο Οργανισμός από ένα άτομο και, λίγους μήνες αργότερα, η ηθοποιός δέχτηκε από τον ΟΗΕ τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως.

Ο τίτλος ήταν η αρχή για μια ατέλειωτη και ιδιαίτερα έντονη φιλανθρωπική δράση, η οποία συνδυάστηκε και με την υιοθεσία τριών παιδιών. Το πρώτο ήταν ο Μάντοξ, ένα αγοράκι από την Πνομ Πενχ της Καμπότζης, το οποίο η ηθοποιός υιοθέτησε στις 10 Μαρτίου του 2002.

Τον Ιούλιο του 2005, όταν ήταν πλέον ζευγάρι με τον Μπραντ Πιτ και ταξίδεψαν μαζί στην Αιθιοπία, υιοθέτησε την έξι μηνών τότε Ζαχάρα Μάρλεϊ, ένα κοριτσάκι, το οποίο λίγο αργότερα, προκάλεσε -άθελά του- «θόρυβο» στα ΜΜΕ. Αιτία; Η φυσική του μητέρα θέλησε να την πάρει πίσω, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι η μικρή Ζαχάρα ήταν πολύ τυχερή που την επέλεξε η Τζολί και έκανε πίσω.

Ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του βιολογικό παιδί, την Σιλό Νουβέλ και το 2007 η Τζολί υιοθέτησε τον τρίχρονο τότε Παξ Τιέν, ένα τρίχρονο αγοράκι από το Βιετνάμ.
Πριν από οχτώ χρόνια, τον Ιούλιο συγκεκριμένα, γεννήθηκαν στην Νίκαια της Γαλλίας τα δίδυμα Νοξ Λεόν και Βιβιέν Μαρσελίν, που ολοκλήρωσαν την ευτυχία του ζεύγους.

Σύμφωνα με εκτενές άρθρο του Newsweek, η Τζολί μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί πάνω από 30 χώρες στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης. Βρέθηκε από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, στη Σιέρα Λεόνε, το Τσαντ, το Εκουαδόρ, την Χιλή, ακόμη και την Αϊτή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης