Στους δρόμους οι αγρότες για το ασφαλιστικό - Μπλόκα στον Προμαχώνα

Στους δρόμους οι αγρότες για το ασφαλιστικό - Μπλόκα στον Προμαχώνα

Πάνω από 700 τρακτέρ βρίσκονται στο τελωνείο του Προμαχώνα - Κινητοποιήσεις στην Αργολίδα - Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία

Κινητοποιήσεις και μπλόκα έως και τις 20 Ιανουαρίου ανακοίνωσαν οι αγρότες οι οποίοι ανέβηκαν σήμερα στα τρακτέρ τους και βγήκαν στους δρόμους, σε πολλές περιοχές της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες παίρνουν θέση μάχης και ετοιμάζονται να κλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα τους  για όσο καιρό χρειαστεί. 

Την Παρασκευή περισσότερα από 700 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και στη συνέχεια στον Προμαχώνα, εκεί όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.

Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρατάξουν  τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο, όπου και αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Παύλο Αραμπατζή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ το Σάββατο αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον.

Τόνισε δε ότι η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται στους αγρότες, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους. Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ στον Προμαχώνα και σημείωσε ότι οι αγρότες δεν έχουν πρόθεση να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Παράλληλα, σε συγκέντρωσή τους στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».
Ήδη, πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοί τους σε Λάρισα -μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.

Ενταση με αγρότες και αστυνομικούς στον ΠρομαχώναΣε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι, «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοι σε Λάρισα-μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.

Αγρότες στην ΑργολίδαΣτους δρόμους και οι αγρότες στην Αργολίδα 
Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή και αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στην εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Πιο αναλυτικά, ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων περί τα διακόσια περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Άργους-Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας και με ογδόντα περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τις 12.30 σήμερα μετά το μεσημέρι, κατέλαβαν το οδόστρωμα της εθνικής κι έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για τον λόγο αυτό, η κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων της Αργολίδας, διεξάγονταν μέχρι το απόγευμα μέσω μικρής παρακαμπτήριας οδού.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Οι αγρότες σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι «θα στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Εκλεισαν τους δρόμους οι διαδηλωτές

ΣΧΟΛΙΑ (85)

Δωσε πόνο Τσιπρα

Μονο ο Τσιπρας εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη μεταρρυθμιστική πολιτική. Ολοι οι βολεμένοι εχουν επαναστατήσει τωρα γιατι δεν εχουν το ΠΑΣΟΚ και τη νουδου να τους χαϊδεύει τα αυτιά. Λύσσαξανε οι βλαχοι τσιφλικάδες, οι γιατροί φακελλολογοι, οι Συμβολαιογράφοι, οι Δικαστές, οι δικηγόροι και λοιπές ιερές αγελάδες. Ειναι σίγουρος οτι ολοι αυτοι θα ψηφισουν Κυριακο Ζημενσάκη για να διατηρήσουν τα μασωνικα τους προνόμια σε βάρος του λαού που μια ζωη πληρωνει "υπέρ τρίτων"

Φώτης

Να υποθέσω δίνεις τώρα διαπιστρευτήρια στο κόμμα?

Μπρουσκος Γαληνιος

στους δρονους όλοι οι έλληνες οχι μονο οι αγρότες

MIKE

......σωστά.....!!!!

Γ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥ........ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ,ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ευλαμπία ξυλοφώντα

βαστάτε τα τρακτερια ορέ! που πατέ χωρίς τον σύριζα;....ετοιμάζεται να κατέβει, λέει, στις συγκεντρώσεις και να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβέρνησης και των αντιλαικών μέτρων που παίρνει.

....

Αρκετή "μάσα"! Ώρα να πληρώσουν και οι αγρότες.... Μεταξύ άλλων!

ΕΙΣΑΙ

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΖΗΛΟΦΘΟΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ !! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ?? ΜΗΠΩΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ? Η' ΑΠΛΑ ΣΕ ΘΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ??

john

Στη λαϊκή έρχομαι σε επαφή με αγρότες.Πουλάνε όσο και οι μανάβηδες και χωρίς απόδειξη.Καλά πόσα είναι τα έσοδα τους και φοβούνται τις αποδείξεις;

Κατερίνα

... ενω παντα νευριαζα με τους αγρότες που αν κι ωφελημενοι, κλεινουν δρομους κλπ , για πρωτη φορα, πιστευω πως μαλλον πρεπει να βγουμε ολοι μαζι, και οι ελ. επαγγελματιες στα μπλόκα. Αντι να τρωγωμαστε ας ενωθουμε....

calliope

γκρίνιαζαν πως δεν είχαν και δεν μπορούσαν να βάλουν βενζίνη στα αγροτικά οχήματα..αλλά βλέπω πάνω από 500 τρακτέρ φουλαρισμένα..

ασε και το αλλο...

να μην πουμε για τα φυτοφαρμακα που πιθανον λεω πιθανον διοτι δεν ξερω μπορει και να μην ειναι ραντισμενα...

Bill

Κουκουέδες αγρότες των επιδοτήσεων και λαμόγια επιχειρηματίες που δεν κόβουν αποδείξεις. Τσίπρα λιώσε τους, ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα λαμόγια για αυτό σε ψηφίσαμε. ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση και οι κλέφτες στη φυλακή. Δώσε πόνο!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ethniki1

Το έργο που επιτελεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη διαχρονική μέριμνα της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, υπογράμμισε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Bancassurance, κ. Ιωάννης Σηφάκης, κατά την εκδήλωση παράδοσης της επιταγής των 55.511 ευρώ που συγκεντρώθηκε κατά το 3ο No Finish Line Athens.

tavern

«Ζητάμε εξαίρεση κάποιων χώρων από την ολική απαγόρευση, συγκεκριμένων χώρων που θα δηλωθούν και θα πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν οι πελάτες μας καπνιστές να απολαύσουν και αυτοί τις υπηρεσίες μας»