Στους δρόμους οι αγρότες κατά του ασφαλιστικού

Στους δρόμους οι αγρότες κατά του ασφαλιστικού

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους και αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους


Στους δρόμους οι αγρότες κατά του ασφαλιστικού
Με συλλαλητήρια σε τοπικό επίπεδο και συνελεύσεις ξεκινούν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη καθορίζονται οι αποφάσεις για τη μορφή, με την οποία θα εκδηλωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μπροστά στον καταιγισμό μέτρων που υφίστανται αυτό τον καιρό οι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου.

Με την «Πρωτοβουλία» της Πέλλας να έχει ήδη ανάψει τα «προζύμια» των συγκεντρώσεων (συμβολικές καταλήψεις γραφείων ΟΓΑ) και το στρατηγείο της ΠΑΣΥ να ετοιμάζει κάθοδο στις εθνικές από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στην αίθουσα «Γερμανός» της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Το προσκλητήριο αποτελεί συνέχεια ανάλογης συνάντησης που έγινε πριν από καιρό στο Περιστέρι και προσπαθεί να ενώσει τις φωνές των αγροτών ή τουλάχιστον να εκφράσει από κοινού το Πανελλαδικό Συντονιστικό (νεολαίοι 2008) και το «κίνημα των προέδρων» (πρώην ΕΑΣ) που τον τελευταίο καιρό εντείνει τη δραστηριότητά του, με ορμητήριο τις δυνάμεις Σιδερόπουλου στον Πλατύκαμπο (Θεσσαλία).
Κλείσιμο

Στις 11:00, αγρότες της Αιγιάλειας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον δρόμο που ενώνει το Αίγιο με την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος των παλαιών διοδίων.

Επίσης αύριο Παρασκευή  στις 19:00, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα συγκεντρωθούν ξανά  στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. 

Αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο, κατά του ασφαλιστικού, διοργανώνει για αύριο  στις 12.30 το μεσημέρι και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα και καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος με τα τρακτέρ τους.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου), έλαβαν στην συνάντηση τους οι αγρότες-κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης