Σκάνδαλο στην Τρίπολη: «Ψάχνουν» 40.000 ευρώ από το ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Σκάνδαλο στην Τρίπολη: «Ψάχνουν» 40.000 ευρώ από το ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Όπως αναφέρει στη μήνυσή του, την οποία φέρνει στο φως το protothema.gr, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σμυρνιώτης οι αναλήψεις ξεκίνησαν από το Φεβρουάριο του 2015 όταν έγινε ανάληψη 3.000 ευρω με την τελευταία να έχει γίνει στις 8 Μαίου 2015 και ήταν 1.000 ευρώ

Σκάνδαλο στην Τρίπολη: «Ψάχνουν» 40.000 ευρώ από το ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Σάλος έχει προκληθεί στην Τρίπολη μετά τις αποκαλύψεις τοπικών μέσων ενημέρωσης για οικονομικές ατασθαλίες στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου.

Μετά και τον καβγά στο δημοτικό συμβούλιο χθες για τα σκάνδαλα αλλά και τη διαγραφή του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Αναστάσιου Τσούκα «για ενέργειες ή παραλείψεις του που εκθέτουν την παράταξη» το protothema.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης κατά παντός υπευθύνου για τα χρηματικά ποσά που εμφανίζονται να έχουν υπεξαιρεθεί από το ταμείο της ΚΕΔΗΤ.
 
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρώην δήμαρχος από το ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης έχουν «σηκωθεί» περισσότερα από 40.000 ευρώ χωρίς όμως να έχει υπάρξει προηγουμένως απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο κ. Σμυρνιώτης οι αναλήψεις ξεκίνησαν από το Φεβρουάριο του 2015 όταν έγινε ανάληψη 3.000 ευρω με την τελευταία να έχει γίνει στις 8 Μαίου 2015 και ήταν 1.000 ευρώ. 

Κλείσιμο




Στην αρχή του καλοκαιριού με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης διατάχθηκε διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος στην Κοινωφελή Επιχείρηση, από ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές και αναμένεται το πόρισμά τους. 

Ο δήμαρχος αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και δήλωσε ότι σε περίπου δέκα ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών-λογιστών θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα δήλωσε πως η ΚΕΔΗΤ εξ’αρχής είχε πρόβλημα λειτουργίας ενώ τόνισε ότι από τούδε και στο εξής η οικονομική διαχείρισή της θα γίνεται υπο την αυστηρή επίβλεψη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ.

Από την πλευρά του και μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τη θέση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης ο κ. Αναστάσιος Τσούκας μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο είπε: «Μαθαίνω ότι με διαγράψατε. Δεν θα έπρεπε να με έχετε ενημερώσει; Και γιατί; Να μου πείτε τους λόγους» αντέδρασε ο Τ. Τσούκας.

Στη δευτερολογία του, είπε: «Γίνεται πόλεμος εδώ και πολύ καιρό εναντίον μου, από την πλευρά του Δημάρχου. Μπορεί να έχω πιαστεί και κορόιδο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Λέει ο δήμαρχος με διαγραφεί για πράξεις και ατασθαλίες. Έπρεπε να ενημερωθώ, κατά πρώτον. Ο δήμαρχος έχει ξεχάσει ότι είναι μέρος των ατασθαλιών. Να έρθει αύριο πρωί ο έλεγχος για να δούμε τι έχει γίνει. Έρχεται ο δήμαρχος να μας πουλήσει παραμύθι, αλλά δεν υπάρχει δράκος. Ο πατέρας μου έλεγε ότι πριν σφάξεις το αρνί, το χαϊδεύεις. Έτσι πήγα κι εγώ. Όποιος φταίει να πληρώσει. Δεν μπορεί να πέσουν όλα πάνω στον Τσούκα. Αν πω τι γίνεται εκεί μέσα, πρέπει να γράψω βιβλίο. Όποιος φταίει να πάει στη Δικαιοσύνη. Κι εγώ ακόμα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι κι άλλοι. Εγώ 3-4 μήνες έχω τρελαθεί. Δεν με ενημερώνει κανείς. Πότε χρηματοδότησε ο Δήμαρχος την ΚΕΔΗΤ; Τον παρακαλάμε να δώσει λεφτά. Ο κ. Σμυρνιώτης είχε δώσει τόσα χρήματα. Έλεγε ο Δήμαρχος ότι δεν έχουμε λεφτά, αλλά για άλλα έχουμε να δίνουμε. Περνάω όλο αυτό το διάστημα μεγάλο κανάλι. Αποφάσισε ξαφνικά η κυρία Τυροβολά να φύγει και δουλεύω μόνος μου. Πόσες φορές σου έλεγα ότι έχει προβλήματα η ΚΕΔΗΤ; Μου έλεγες θα τα δω… Τι να δεις Δήμαρχε; Εσύ κοίταζες τα δικά σου. Λοιδορείται το όνομά μου. Αν έχει γίνει κάτι, έχει γίνει εν αγνοία μου και με έχουν πιάσει χαζό και κορόιδο. Να προσέχουν και οι άλλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πρώην παράταξης μου» επισήμανε ο κ. Τσούκας. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης