«Πενταροδεκάρες» για τον Φίλη το 6% και 13% ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Πενταροδεκάρες» για τον Φίλη το 6% και 13% ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Από 500 έως 1.690 ευρώ το χρόνο η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά- «Θα μπλοκάρουμε το νόμο στα δικαστήρια» το μήνυμα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων - Κρίσιμη συνάντηση Φίλη με ΟΙΕΛΕ - Γονείς προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Λεόντειο - ΝΔ: Πρόκληση οι αβάσταχτοι φόροι και «κουβέντες της πενταροδεκάρας»


«Πενταροδεκάρες» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα βάρη σε ετήσια βάση έως και 1.690 ευρώ σε μια οικογένεια.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη η επιβάρυνση αυτή δεν αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας που στέλνει τα παιδιά του σε δημόσια σχολεία. «Δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

«Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε, επίσης, «συμβολική» την επιβάρυνση με 6% της φορολόγησης των φροντιστηρίων, των ΙΕΚ και των σχολών χορού καθώς, όπως είπε, οι κλάδοι αυτοί καλύπτουν άλλες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους η επιβάρυνση για τις οικογένειες μπορεί να φτάσει έως και τα 1.690 ευρώ το χρόνο για σχολεία με υψηλά δίδακτρα.

Συγκεκριμένα: 

- στα ιδιωτικά δημοτικά με μέση τιμή διδάκτρων τα 4.217 ευρώ, το κόστος αυξάνεται στα 4.826 ευρώ

- στα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια με μέση τιμή διδάκτρων τα 5.064 ευρώ, το κόστος αυξάνεται στα 5.722 ευρώ

Ειδικότερα στα χαμηλά δίδακτρα από 2.500 έως 3.000 ευρώ, με το ΦΠΑ 13% οι τιμές διαμορφώνονται στα 2.825-3.390 ευρώ. Στα μεσαία δίδακτρα το κόστος από 3.000 έως 7.000 ευρώ αυξάνεται στα 3.390 έως 7.910 ευρώ ενώ στις περιπτώσεις σχολείων με υψηλά δίδακτρα από 7.000 έως 13.000 ευρώ οι νέες τιμές διαμορφώνονται στα 7.910 έως 14.690 ευρώ.

Αντίστοιχα από τον ΦΠΑ 6% επιβαρύνονται τα φροντιστήρια της Α΄ Λυκείου από τα 100-150 ευρώ στα 106-159 ευρώ, της Β΄ Λυκείου από τα 200-250 ευρώ στα 212-265 ευρώ και της Γ΄ Λυκείου από τα 300-400 ευρώ στα 318-424 ευρώ.

Αναβρασμός για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η εκπαιδευτική κοινότητα περνά κρίσιμες ώρες ενώ χιλιάδες γονείς περιμένουν με «κομμένη ανάσα» για να δουν πόσο βαθιά πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. 

Η αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα από  την επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο μηδενικός ΦΠΑ διατηρήθηκε μόνο για τα  νηπιαγωγεία και τους  παιδικούς σταθμούς  ενώ στο 6%  είναι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία  και ΙΕΚ και 13% σε ιδιωτικά σχολεία.

«Θα μπλοκάρουμε τον νόμο στα δικαστήρια» είναι η άμεση απάντηση στο protothema.gr  του εκ νέου εκλεγέντος προέδρου της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Χαρ. Κυραιλίδη.

Ο πρόεδρος χαρακτηρίζει  ως  επιπολαιότητα την κατάσταση που  έχει διαμορφωθεί και κάνει λόγο για «εμπαιγμό και επιπολαιότητα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυραιλίδης λέει χαρακτηριστικά ότι η ιδιωτική εκπαίδευση «βρίσκεται υπό ιδεολογικό δωγμό» και τονίζει ότι χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για το 13% , καθώς αναφέρεται το 23% στη νέα δανειακή σύμβαση του Αυγούστου.

«Δεν θα μα χρυσώσουν το χάπι» τονίζει ο πρόεδρος, ο οποίος επισημαίνει ότι ο κλάδος θα κινηθεί νομικά για να μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου.

Αναστάτωση επικρατεί και στα φροντιστήρια, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, ο οποίος αφού επισημαίνει τη χαμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης εστιάζει στη μέση ελληνική οικογένεια που ήδη «σηκώνει» πολλά βάρη για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός αναφέρεται ως πρώτο σχόλιο στην αδυναμία της ελληνικής οικογένειας να πληρώσει περισσότερα χρήματα στα ιδιωτικά σχολεία καθώς όπως τονίζει δεν στέλνουν σε αυτά τα παιδιά τους  μόνο οι έχοντες.

Ο κ.Κουρουτός κάνει λόγο και για τα ΙΕΚ τα δίδακτρα των οποίων θα αυξηθούν κατά 6%  και στα οποία φοιτούν εργαζόμενοι συνήθως νέοι.  Σήμερα πάντως πραγματοποιήθηκε συνάντηση    ανάμεσα στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη.

Από την πλευρά τους οι γονείς  έχουν προγραμματίσει και σήμερα  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω  από το  συγκρότημα της Λεοντείου  στα Πατήσια. 

«Η απόφαση για επιβολή 13% στα ιδιωτικά σχολεία απογοητεύει και βρίσκει κάθετα αντίθετους  τους γονείς των 85.000 μαθητών που φοιτούν σε αυτά.Η διάκριση των σχολείων από τις υπόλοιπες μορφές ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι άδικη και αυθαίρετη, αφού :τα ιδιωτικά σχολεία καλύπτουν τα κενά και τις ανεπάρκειες της δημόσιας εκπαίδευσης, όσο και τα φροντιστήρια και τα νηπιαγωγεία. Στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν παιδιά σκληρά εργαζόμενων και ήδη βαριά φορολογημένων πολιτών», επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας και ζητεί την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, όπως την ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική του δέσμευση.

ΝΔ: Πρόκληση οι αβάσταχτοι φόροι και «κουβέντες της πενταροδεκάρας»

Έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει «πενταροδεκάρες» τους φόρους, που επιβάλλει στην κάθε ελληνική οικογένεια, για τη μόρφωση των παιδιών της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Φαίνεται ότι στην Αριστερά η μετάλλαξη είναι κολλητική. Μετά τον κ. Τσίπρα, ακολουθεί τώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης.  Έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει «πενταροδεκάρες» τους φόρους, που επιβάλλει στην κάθε ελληνική οικογένεια, για τη μόρφωση των παιδιών της.  Αβάσταχτοι φόροι και “κουβέντες της πενταροδεκάρας” είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συγγρού.


ΣΧΟΛΙΑ (273)

ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΒΟΥΔΑΣ (Α) ΦΙΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΓΝΩΜΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ

Δημητρης

Ο καθε φορολογουμενος πολιτης δινει απο την τσεπη του λεφτα , πρεπει να ευγνομωνουμε τους γονεις που πανε τα παιδια τους σε ιδιωτικα σχολεια το καθε παιδι κοστειζει στο δημοσιο 2,500,00 ευρω

ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΚΑΙ ΑΣ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ 100 ΕΥΡΩ.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.ΚΟΨΤΑ ΟΛΑ.ΒΑΛΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ GREXIT.ΑΠΕΛΥΣΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥΛΑ ΑΕΡΔΡΟΜΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΚΟ ΜΟΥΣΕΙΑ.ΠΟΥΛΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ.ΒΑΛΕ ΦΠΑ 50% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.ΦΕΡΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 12 ΩΡΟ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΚΙΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΕΞΗ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ HILL ΜΕ 8000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. (ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΝΤΡΟΠΗ ! ΒΑΛΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ) ΔΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 1 - 2 ΔΙΣ , ΗΘΕΛΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΕ 90 ΔΙΣ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ, ΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ!!!!! ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ. ΜΗΠΩΣ Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΟΥ ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ? (ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗΣ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ?

ΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΠΑΝΕ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ???ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ 20ΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ 13ΑΡΙΑ.ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΠΑΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΡΑΤΣΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ.ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ???ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΣΟΥ????ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.

Αλεξης

Οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια. Εχεις δικιο αρχηγε. Παμε φουλ για κενες θεσεις εκπαιδευτικων, καταληψεις, απεργιες , αιθουσες χωρις θερμανση κτλπ. Φουλ για δημοσιο. Αφου λοιπον εσυ τα δεχεσαι αυτα που πληρωνεις φορους για το σχολειο του παιδιού σου, ασε με εμενα να κοβω απο παντου για να στειλω το παιδι μου σε ενα σχολειο της προκοπης και πιστεψε με: δεν με απασχολει καθολου το αν θα γινει μεγαλος επιστημονας. Αρκει να αγαπαει αυτο που θα επιλεξει να κανει.

ΕΥΑ

εσυ μεγάλε ιδιωτικό τελειωσες και εισαι τοσο γίδι ??? νοητικά και ηθικά εννοω....

ελλην

Τι λες ρε αμορφωτο κομματοποιημενο ανθρωπακι , βλακεντιε ανθρωπε . Περα απο τα ποσοστα επιτυχιας τον ιδιωτικων σε μεγαλες σχολες που κατεχουνε, εχεις δει εσυ πολλα παιδια απο δημοσια να πηγαινουνε με υποτροφιες σε ξενα μεγαλα πανεπιστημια ? αστο μην απαντας καμμενος εισαι , δεν θελω σε καμια περπτωση να θιξω κανενα παιδι ππου παει σε δημοσιο σχολειο , ισα ισα και εκει ,σε καποια , εχει σωστους καθηγητες που κανουνε σωστα τη δουλεια τους , ουτε προκειτε να συγκρινω τα μυαλλα των παιδιων των δημοσιων σχολειων με τα παιδια των ιδιωτικων , ολοι μαθητες ειναι και προσπαθουνε για το καλυτερο στη ζωη τους αλλα σιγουρα το δικο σου iq ειναι κατι λιγοτερο απο ραδικιου .

Λαός

Και τι με νοιάζει εμένα για τα παιδιά των πλουσίων; Να πάνε σε δημόσιο σχολείο όπως όλος ο κόσμος. Και τα φροντιστήρια δεν χρειάζονται, όποιος διαβάζει δεν χρειάζεται φροντιστήριο. Εμείς δηλαδή που δεν πήγαμε μακάκες είμαστε;

κωστας

Δεν μου φαινεσαι και πολυ σπιρτο. Ισως θα σου ειχε κανει καλο να πας φροντιστηριο, μπορει να ειχες και καλυτερη δουλεια τωρα...

Nik

Στο ιδιωτικό θέλει να πάει το παιδι του κ ο σλοβενός κ ο λετονος που μας δανείζουν ενω έχουν πολύ πιο χαμηλο βιονικό.αυτοι ειναι οι μ....κες κ εμεις οι μάγκες?θες έλληνα ιδιωτικό πλερω θες έλληνα αμαξαρα πλερω θες γκομενα θεα πλερω θες ιμπιζα πλερω αλλιώς πλαταμωνα

ΜΗΤΣΟΣ

ΡΕ μεγάλε, έχεις παιδιά στο Δημόσιο?Γιατί εγώ έχω 2...Το μπουρδέλο της Καρύταινας....Σχολάνε όποτε τους Καβλ...ει, απεργίες, αργίες, συμβούλια, αρρώστησε ο μαλ.....εεεε δάσκαλος ξαφνικά (συνήθως Παρασκευή ή Δευτέρα) και οι περισσότεροι δάσκαλοι είναι επιεικώς για τα μπάζα.(έχω 18 χρόνια θρανία εμπειρία από σπουδές,σχολεία κ.λ.π.).Αγγλικά και 2η ξένη γλώσσα του κό...ου.Φροντιστήρια σα μαλ...ας.Το ίδιο η υγεία, το ίδιο παντού.Η δε εφορία μου παίρνει περ. 40 % (σε άμεσους φόρους-χώρια έμμεσους.....)ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΩΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ.ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΟΥΣΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ! ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (άλλο μπάχαλο εκεί, αλλά έστω) ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ).ΤΕΛΟΣ.

κωστας

Κάτω η κυβέρνηση των αγράμματων, κομπλεξικών, ανίκανων και επικίνδυνων υπουργών. Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα είναι το τέλος σας !!!

Ξενοφών

Θα είχες δίκιο, εφόσον ίσχυαν τα παρακάτω: 1) Ο όρος επιβολής ΦΠΑ ήταν απαίτηση των εταίρων. Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Η κυβέρνηση επέμεινε και οι Ευρωπαίοι ακόμα τραβάνε τα μαλλιά τους με την ηλιθιότητα των δικών μας. 2) Εφόσον το μέτρο είχε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Δεν έχει. Το κράτος με αυτή τη βλακεία θα χάσει πολλά χρήματα, αφού θα πρέπει να πληρώσει χρήματα για όσα παιδιά φύγουν από τα ιδιωτικά και πάνε στο δημόσιο, ενώ θα χάσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση, είναι να βλάψει χιλιάδες οικογένειες και εργαζομένους. Λόγω της ιδεοληψίας της.

Δ.Τ.

@ Ξενοφών Επί πλέον αφορά: Νέους γονείς που θα πρέπει να πληρώσουν ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Το κράτος δεν διαθέτει... Φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι έμαθε ξένη γλώσσα από το δημόσιο.... Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Η συντριπτική πλειοψηφία στέλνει τα παιδιά σε φροντιστήρια για τις πανελλήνιες... Δεν ξέρω γιατί κανείς δεν φωνάζει για αυτά που αφορούν την τυπική ελληνική οικογένεια. Εκτός και αν η τυπική ελληνική οικογένεια είναι οι πλούσιοι κατά ΣΥΡΙΖΑ. Νομοθέτησε έχοντας στο νου του Το κολέγιο Αθηνών και τη σχολή Μωραίτη. Φαίνεται ότι αυτά ξέρουν....ως ιδιωτική εκπαίδευση. Εντύπωση μου προξενεί η επιχειρηματολογία των σχολιαστών υπέρ της κυβερνητικής απόφασης. Δεν τόλμησε κανείς τους να αναφέρει αυτά που γράφετε εσείς και εγώ. Δεν τόλμησε να γράψει κάποιος ότι καλώς επέβαλε ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στους παιδικούς σταθμούς. Να υποθέσω ότι ...πληρώνονται με το σχόλιο;;;; Είναι δηλ τα παιδάκια στα υπόγεια της Κουμουνδούρου που βγάζουν τον επιούσιο κάνοντας προπαγάνδα;;;; ΥΣ προς το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.. Ελπίζω να δημοσιευτεί αυτή τη φορά....

Χρηστος

Έχω δύο παιδιά που πάνε δημοτικό σε ιδιωτικο.Το κόστος που θα πλήρωνε το Κράτος αν θα πήγαιναν σε δημόσιο είναι 5.000 ευρό (2.500*2).Αν μου τα κόψει από τον φόρο που πληρώνω ξανά ψηφίζω σύριζα.

@

Τι μας λες ρε λιγούρη!

asper

Για τις κατά Φίλη πενταροδεκάρες, εν τέλει στην φάρμα μας όλα τα ζώα μάθαμε πως όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν... Ωστόσο είναι πλέον βέβαιο ότι κάποια γουρούνια δείχνουν για πιο γουρούνια, που άλλωστε φαινονται αμέσως απο τη φάτσα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kataigida_sthn_aithina

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Τετάρτη - Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σταμάτας - Η κακοκαιρία «Διδώ» έχει «χτυπήσει» Ιθάκη και Ζάκυνθο, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις, αλλά και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής - Σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη, εξασθένηση από το μεσημέρι

4
seismos_creta_main

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου - Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας: Δεν συνδέεται με τις προηγούμενες δονήσεις