Το είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα, λέει ο δήμαρχος Λέρου

Το είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα, λέει ο δήμαρχος Λέρου

Όλοι οι αρμόδιοι εξακολουθούν να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους στο πρόβλημα, λέει ο Μιχάλης Κόλλιας στο protothema.gr

Το είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα, λέει ο δήμαρχος Λέρου
«Το είχα τονίσει επανειλημμένως ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Κι αν πάλι οι Ευρωπαίοι, οι μεγάλες δυνάμεις κι όλοι οι αρμόδιοι εξακολουθούν να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια θα ξαναθρηνήσουμε θύματα. Έρχεται χειμώνας και με αυτές τις συνθήκες σίγουρα θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», τονίζει στο protothema.gr, μιλώντας για το τραγικό ναυάγιο με 34 νεκρούς στο Φαρμακονήσι. ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας.

«Οι 99 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε δύο ξενοδοχεία. Το σαπιοκάραβο που επέβαιναν περίπου 140 πρόσφυγες, λόγω του ότι ο αριθμός των προσφύγων ήταν υπερβολικός, αλλά και οι καιρικές συνθήκες όχι και τόσο καλές, ανετράπη με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο αμπάρι 34 ίσως και περισσότερα άτομα. Δυστυχώς, μεταξύ, των νεκρών είχαμε και βρέφη και μικρά παιδιά. Οι λιμενικοί κατευθείαν έτρεξαν κι έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες», πρόσθεσε ο κ. Κόλλιας.

Κλείσιμο
«Η κατάσταση στη Λέρο αυτή τη στιγμή είναι άσχημη», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε τον αριθμό που είχαμε τον Αύγουστο, όμως, καθημερινά έρχονται νέες καραβιές. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 500 πρόσφυγες, οι οποίοι ναι μεν φεύγουν το επόμενο διήμερο, αλλά οι ροές ανανεώνονται καθημερινά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή».

Όσον αφορά, τέλος, στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών που γίνεται κατά της δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ο δήμαρχος του νησιού σχολιάζει τα κάτωθι: «Εμείς προτείναμε τον συγκεκριμένο χώρο για τις πρώτες μία με δύο ημέρες που απαιτούνται για την ταυτοποίηση. Από εκεί και πέρα είναι ελεύθεροι να φύγουν. Δε μιλάμε για εγκλεισμό, αλλά για πρώτη υποδοχή. Είναι ένας χώρος που απέχει δέκα λεπτά από το Λακί κι εν πάση περιπτώσει είναι μία ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου που κρίνω ότι πρέπει να γίνει σεβαστή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης