Μολότοφ, χημικά και κυνηγητό γύρω από τη Βουλή - Κάηκαν αυτοκίνητα

Μολότοφ, χημικά και κυνηγητό γύρω από τη Βουλή - Κάηκαν αυτοκίνητα

Εκτεταμένες καταστροφές σε καταστήματα και ΑΤΜ - Στις φλόγες βαν τηλεοπτικού συνεργείου - Περισσότερες από 50 προσαγωγές - Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας 

Μολότοφ, χημικά και κυνηγητό γύρω από τη Βουλή - Κάηκαν αυτοκίνητα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε την Τετάρτη το Σύνταγμα με αντιεξουσιαστές να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα, πετώντας βόμβες μολότοφ, βάζοντας φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και ΑΤΜ. 

Σκηνές χάους επικράτησαν λίγο μετά τις 19:30, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. 

Οι αντιεξουσιαστές, που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κατάφεραν να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος κατά της επικύρωσης της συμφωνίας Αθήνας - δανειστών και άρχισαν να επιτίθενται σε άνδρες των ΜΑΤ.

Κλείσιμο
«Βροχή» έπεφταν οι μολότοφ κατά των αστυνομικών, ενώ από τη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας. Στις φλόγες, επίσης, τυλίχθηκε βαν του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη λεωφόρο Αμαλίας.

Λίγο μετά τις 21:30, ο κύριος όγκος της πορείας μετακινήθηκε προς το Ζάππειο, όπου οι αντιεξουσιαστές συνέχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Στις φλόγες τυλίχθηκαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα και ΑΤΜ. 

Η ένταση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα Εξάρχεια, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κουκουλοφόροι έκλεισαν την οδό Στουρνάρη, χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 προσαγωγές, ενώ λόγω των επεισοδίων οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έμειναν κλειστοί για αρκετές ώρες.

























































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης