Ο Βορίδης επικεφαλής Εθνικής Επιτροπής για τον Έμπολα

Ο Βορίδης επικεφαλής Εθνικής Επιτροπής για τον Έμπολα

Η Εθνική Επιτροπή Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών, θα αξιολογεί τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης ή κρίσης από ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, θα αποφασίζει για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων

Ο Βορίδης επικεφαλής Εθνικής Επιτροπής για τον Έμπολα
Με ομάδα δράσης για τον ιό  Έμπολα στην οποία τέθηκε επικεφαλής ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης συνεχίζεται η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος Έμπολα στη χώρα μας.

Η Εθνική Επιτροπή Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών, όπως ονομάζεται, θα αξιολογεί τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης ή κρίσης που προκαλούνται στον τομέα της Υγείας από ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, όπως αυτός που προκαλείται από τον ιό Έμπολα. Θα αποφασίζει για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίηση των εκάστοτε ληφθέντων μέτρων και τη συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς για την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρίσεων.

Μέλη της Επιτροπής είναι ο γενικός γραμματέας Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, η γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, η γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, κυρία Αθηνά Κύρλεση, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κυρία Τζένη Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου.

Ωστόσο, η Επιτροπή θα «διευρύνεται» και θα μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν κατά περίπτωση και οποιοσδήποτε εκπρόσωπος εμπλεκομένου φορέα ή άλλος εμπειρογνώμονας εφόσον προσκληθεί από τον υπουργό Υγείας.  Τα μέλη της Επιτροπής είναι άμισθα.


Κλείσιμο
ΕΙΝΑΠ: Με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται ο ιός Έμπολα
Την ίδια ώρα, με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηρίζει «ευχολόγια» τις ενέργειες που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του φονικού αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα. Η ΕΙΝΑΠ καταλογίζει στο υπουργείο Υγείας ότι αρκείται στη σύνταξη και τη διανομή οδηγιών ενώ η ουσιαστική υλικοτεχνική υποδομή στα δημόσια νοσοκομεία είναι ανύπαρκτη. Τέλος, «χοντρή κοροϊδία» θεωρεί η ΕΙΝΑΠ  την προτάση του υπουργείου Υγείας για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της τυχόν επιδημίας, τονίζοντας ότι καμία επιχείρηση δε θα διακινδύνευε τα κέρδη της σε μια τέτοια περίπτωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης