Για 267 ευρώ έκοψαν το ρεύμα στην τετραπληγική που έχασε τη ζωή της

Για 267 ευρώ έκοψαν το ρεύμα στην τετραπληγική που έχασε τη ζωή της

Σοκ από το θάνατο της 56χρονης Χανιώτισσας  - «Ήξερε η ΔΕΗ», λένε οι συγγενείς -Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για 267 ευρώ έκοψαν το ρεύμα στην τετραπληγική που έχασε τη ζωή της
Σάλο προκαλεί ο θάνατος τετραπληγικής γυναίκας, της 56χρονης Χανιώτισσας Ευτυχίας Ποποδάκη, που έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά την διακοπή ρεύματος στην κατοικία της στη Νέα Χώρα Χανίων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της το χρέος της άτυχης γυναίκας για κατανάλωση ρεύματος ήταν μόλις 237 ευρώ...



Κλείσιμο
Οι συγγενείς της το απόγευμα της Τετάρτης προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο της γυναίκας, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΔΕΔΔΗΕ.
 
«Υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και του ΔΕΔΔΗΕ και του υπαλλήλου ακόμα που έκοψε το ρεύμα. Δεν είναι δυνατόν να κόβουν το ρεύμα σε μια γυναίκα που ζούσε χάρις στην υποστήριξη μηχανήματος. Χωρίς τεχνική υποστήριξη η μητέρα μου είχε μια ώρα ζωής καθώς τόσο διαρκούσε η μπαταρία», δήλωσε ο γιος της θανούσας Ανδρέας Ποποδάκης, σύμφωνα με το cretalive.gr.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι οφειλές για το ρεύμα είχαν πληρωθεί στο ακέραιο και μόνο ο τελευταίος μήνας δεν είχε εξοφληθεί, όπως επίσης και το «χαράτσι». Το συνολικό κόστος του τελευταίου λογαριασμού και του «χαρατσιού» δεν ξεπερνούσε τα 800 ευρώ.«Το μεσημέρι μας ειδοποίησε η γυναίκα που προσέχει τη μητέρα μου ότι αφού έλειψε για μια ώρα από το σπίτι για σοβαρό λόγο και επέστρεψε σε αυτό βρήκε τη μητέρα μου νεκρή.



Την παρέλαβε ασθενοφόρο και την πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Όταν πήγαμε σπίτι εμείς είδαμε ότι το ρολόι της ΔΕΗ είχε ανοιχθεί, είχε γίνει διακοπή και είχε μπει ένα ενημερωτικό αυτοκόλλητο της ΔΕΗ. Το ρεύμα έκλεισε μια ώρα περίπου πριν τον θάνατο της μητέρας μου» τόνισε ο κ Ποποδάκης. Σημειώνεται ότι η γυναίκα είναι τετραπληγική εδώ και μια 15ετία.
 
Η ΔΕΗ νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν είχε δηλωθεί η νεκρή στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών.

“Η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση, αναφορικά με τον θάνατο 56χρονης τετραπληγικής που έχασε τη ζωή της στο σπίτι της στα Χανιά όταν η ΔΕΗ, λόγω χρέους, της έκοψε το ρεύμα. Παράλληλα, η επιχείρηση επισημαίνει πως η συγκεκριμένη καταναλώτρια ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:
"Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.



Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλώτης ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε  ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770".




«Ήξερε η ΔΕΗ», λένε οι συγγενείς

Ωστόσο οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας δηλώνουν ότι το τοπικό γραφείο της ΔΕΗ γνώριζε την κατάσταση και ότι οι κινήσεις που είχαν γίνει για να ενταχθεί η γυναίκα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο καθυστερούσαν λόγω του ότι έπρεπε να υπάρξουν βεβαιώσεις απ' το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας της τετραπληγικής. 

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Γιώργου Σταθάκη

Το ζήτημα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις, αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την οικογένεια της 56χρονης, δήλωσε σε έντονο ύφος πως θεωρεί "αυτονόητη την εισαγγελική παρέμβαση".

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του αναφέρει: "Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει. "Αδικαιολόγητη, απαράδεκτη κι απάνθρωπη η απόφαση της ιδιωτικοποιούμενης ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα" Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας.” 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης