Αποφυλακίζεται ο Κ. Γιαννίκος εφόσον καταβάλλει 150.000 ευρώ

Αποφυλακίζεται ο Κ. Γιαννίκος εφόσον καταβάλλει 150.000 ευρώ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του

 Αυξημένη η ζήτηση της αισθητικής δερματολογίας
Αποφυλακίζεται ο Κ. Γιαννίκος εφόσον καταβάλλει 150.000 ευρώ
Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Κώστα Γιαννίκου περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Ιούνιο του 2012, αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Κλείσιμο
Οι πόρτες των φυλακών, ωστόσο, θα ανοίξουν για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ALTER εφόσον καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρώ για δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του. Οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ALTER. Εφόσον καταβληθούν τα ποσά τότε ο Κ. Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

Το αίτημα αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Κ. Γιαννίκου κατατέθηκε από τους συνηγόρους του και αφού αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή της υπόθεσης. Η πρώτη είχε δοθεί αφού είχε γίνει δεκτή ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος. Το δικαστήριο είχε διατάξει τότε το δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του ALTER κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το -με βάση των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Τα έγγραφα αυτά, ωστόσο, δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο γιαυτό και αναβλήθηκε η δίκη για τις 12 Δεκεμβρίου 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης