Άβατο θα είναι για 10 ώρες το κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή λόγω της επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ, στη χώρα μας.
Με απόφαση που υπογράψει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής το μέτρο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ οποτε και η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα η απαγόρευση θα ισχύσει για την περιοχή που περικλείεται από τους ακόλουθους δρόμους:
η απαγόρευση θα ισχύσει και τα τμήματα των δρόμων αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.