Ακριβά φάρμακα και για αυτοάνοσα στα ιδιωτικά φαρμακεία μέσα στον Μάρτιο: Πόσα έχουν ήδη πάρει οι ασθενείς
Από τον Μάρτιο στα ιδιωτικά φαρμακεία θα προστεθούν σκευάσματα που αφορούν σε αυτοάνοσα νοσήματα - Σε όλη την Ελλάδα εκτείνεται το δίκτυο των συνεργαζόμενων φαρμακείων
Εικόνες του παρελθόντος θα αποτελούν σε λίγο οι ουρές και η πολύωρη αναμονή έξω από τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι παρεμβάσεις του Οργανισμού και του Υπουργείου Υγείας έχουν μειώσει κατά πολύ την ταλαιπωρία ογκολογικών και άλλων χρόνιων ασθενών. Η διανομή κατ’ οίκον των θεραπειών για τους ασθενείς υλοποιείται ήδη με επιτυχία, τη στιγμή που 233 σκευάσματα είναι διαθέσιμα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Από αυτό τον μήνα στα φαρμακεία της γειτονιάς προστίθενται επιπλέον ακριβά φάρμακα για μεγαλύτερο εύρος νόσων.
Η σχετική υπηρεσία έχει ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα που μπορούσαν οι ασθενείς να δηλώνουν μέσω πλατφόρμας ότι θέλουν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους μέσω ιδιωτικού φαρμακείου. Η ανταπόκριση των ασθενών ήταν άμεση, καθώς το πρώτο εξάωρο που άνοιξε η πλατφόρμα υποβλήθηκαν περισσότερα από 130 αιτήματα από ασθενείς και η πρώτη εβδομάδα έκλεισε με περισσότερα από 1.100 αιτήματα.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.