Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή

Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή

Μετά την απολογία της, καθώς κατηγορείται για «συκοφαντική δυσφήμιση» από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Αιτία ο χαρακτηρισμός «ανεκδιήγητη» που χρησιμοποιούσε στο κείμενό της

Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή
Αργά το βράδυ της Κυριακής αφέθηκε ελεύθερη αφού απολογήθηκε, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Δέσποινα Κονταράκη, μετά από απόφαση του Εισαγγελέα.

Νωρίς το απόγευμα, η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Ηρακλείου καθώς συνελήφθη, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, για συκοφαντική δυσφήμιση ενώ μήνυση έχει υποβληθεί και κατά του δημοσιογράφου, Γιώργου Κουβαρά, αλλά και του εκδότη της εφημερίδας, Αλέξη Σκαναβή.

Κλείσιμο
Αφορμή για τα δύο άρθρα στον Ελεύθερο Τύπο αποτέλεσαν τα όσα είχε αναφέρει η βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στις 3 Απριλίου, όταν είχε φωνάξει: «είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» η μήνυση που έχει υποβάλει η Ραχήλ Μακρή στρέφεται και κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, για χιουμοριστική λεζάντα (!) στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», που την ενόχλησε.

Με ανακοίνωσή της και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας είχε καταγγείλει το γεγονός, ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανή σύλληψη» που «στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης