Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τις καταγγελίες Τσεχιλίδη για γιάφκες

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τις καταγγελίες Τσεχιλίδη για γιάφκες

Πολύωρη ανάκριση του ισοβίτη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα που «κάρφωσε» γιάφκες αντιεξουσιαστών

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τις καταγγελίες Τσεχιλίδη για γιάφκες
Για 9 ώρες ανακρινόταν στο αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας ο Τάσος Τσεχιλίδης, ο οποίος μετά την καταδίκη του σε πεντάκις ισόβια τη περασμένη Παρασκευή, ζήτησε να μιλήσει για θέματα που αφορούν τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι γνωρίζει και που υπάρχουν γιάφκες με όπλα. Για το σκοπό αυτό πήγαν στη Κύπρο σήμερα αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι οποίοι ανέκριναν τον Τσεχιλίδη ενώ επισκέφθηκαν στις φυλακές και τον συγκατάδικο του Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που μέσα σε 8 δευτερόλεπτα σκότωσε πέντε σωματοφύλακες τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα.
Ο Μαμαλικόπουλος, γνωστός ως "Μαμ" στον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν δέχθηκε να πει οτιδήποτε. Λίγο αργότερα έγινε έρευνα στο κελί του για εντοπισμό κινητού τηλεφώνου, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι.

Τα όσα κατέθεσε ο Τσεχιλίδης εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και γίνεται προσπάθεια να επιβεβαιώθούν, καθώς αφορούν πολύ σοβαρές υποθέσεις. Τόσο ο Τσεχιλίδης όσο και ο Μαμαλικόπουλος απασχόλησαν και στο παρελθόν την ελληνική αστυνομία και είχαν συλληφθεί λόγω εμπλοκής τους με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής για τον Μαμαλικόπουλο είχε εκδηλωθεί μετά την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής (Φουντούλη - Καπελώνη) στο Ν. Ηράκλειο. Ο τρόπος που διαπράχθηκε η δολοφονία προσομοίζε με τον τρόπο με τον οποίο ο Μαμαλικόπουλος σκότωσε τους πέντε σωματοφύλακες στη Κύπρο με ένα όπλο Glock.
Ο Τσεχιλίδης ισχυρίζεται πως γνωρίζει που είναι κρυμμένο το όπλο και όπως φέρεται να ανέφερε η πενταπλή δολοφονία ήταν εκτέλεση συμβολαίου που τους ανέθεσαν άτομα του κυπριακού υποκόσμου.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης της Κύπρου επιβεβαίωσε ότι έχουν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές για τα όσα ισχυρίζεται ο Τσεχιλίδης για τρομοκρατικές υποθέσεις στην Ελλάδα. Δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για την ουσία, καθώς  όπως σημείωσε γίνονται λεπτοί χειρισμοί.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης