Ένταση με έναν τραυματία στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση με έναν τραυματία στο κέντρο της Αθήνας

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν στην πλατεία Συντάγματος συνεχίστηκαν μέχρι το Μοναστηράκι - Αστυνομικοί απώθησαν με χρήση χημικών τους διαδηλωτές του αντιρατσιστικού συλαλλητήριου που με τη σειρά τους έστησαν οδοφράγματα στην οδό Ερμού


Ένταση με έναν τραυματία στο κέντρο της Αθήνας
Μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:30 με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να απωθούν τους διαδηλωτές προς την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια της έντασης αυτής, μάλιστα, τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας αλλοδαπός διαδηλωτής, στον οποίο προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες γιατροί που έσπευσαν στο σημείο. Τον τραυματία παρέλαβε ασθενόφορο που τον οδήγησε στο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου και τον σταθμό του Μετρό, όπου σημειώθηκε νέος γύρος έντασης με τους αστυνομικούς τελικά να προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις.





Την ίδια ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιησαν συγκέντρωση στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης) με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την κρίση στα Ίμια.
 
Κλειστοί από τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου είναι και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» του μετρό.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης), στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτρεπόταν να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι απόφαση δεν έθιγε το δικαίωμα της συγκέντρωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης