Η ΕΛΑΣ σαρώνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναζητώντας τον Χριστόδουλο Ξηρό

Η ΕΛΑΣ σαρώνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναζητώντας τον Χριστόδουλο Ξηρό

Έρευνα και στο σπίτι μέλους της οικογένειας Ξηρού στην περιοχή Συκεών - Δύο συλλήψεις μετά τον εντοπισμό πιστολιού σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και αεροβόλου όπλου και μικροποσότητα ναρκωτικών σε άλλο σπίτι στη Θεσσαλονίκη


Η ΕΛΑΣ σαρώνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναζητώντας τον Χριστόδουλο Ξηρό
Σαρωτική επιχείρηση για τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΕΛΑΣ. Στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης αναζητώνται και όλα τα πιθανά μέρη όπου μπορεί να έχει αναζητήσει καταφύγει ο δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Κλιμάκιο της Αντιμοκρατικής έκανε έρευνα ακόμη και σε σπίτι μέλους της οικογένειας Ξηρού στην περιοχή των Συκεών στη Θεσσαλονίκη, έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε περί 17:30 το απόγευμα της Τρίτης.

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη για τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έλεγχο στο εσωτερικό και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι Αρχές κατέσχεσαν έγγραφα ή άλλα αντικείμενα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζητήθηκαν από συγγενείς και γείτονες του Χριστόδουλου Ξηρού πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του δραπέτη μετά τη φυγή του από τις φυλακές Κορυδαλού.

Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στην Αθήνα εντοπίστηκε σε σπίτι στα Εξάρχεια ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε καταδικαστεί προ διετίας για επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ, όπου οι δράστες είχαν αρπάξει ασπίδες και κράνη αστυνομικών.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα, βρέθηκαν από τις έρευνες ένα αεροβόλο πιστόλι, μικροποσότητα ναρκωτικών (χασίς και κοκαΐνη), 2 σπρέι πιπεριού και μια σιδερογροθιά. Ο κάτοχος συνελήφθη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία ψάχνει και τις οικίες μελών της οικογένειας Ξηρού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινωθηκε από την ΕΛΑΣ: Από τις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης διενεργούνται έρευνες σε οικείες των περιοχών αυτών στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ύπαρξη οπλισμού και πυρομαχικών. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε οικία ημεδαπού στην περιοχή των Εξαρχείων ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Οι έρευνες συνεχίζονται.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης