Χανιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κίσσαμος

Χανιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κίσσαμος

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή στην περιοχή - Σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο - Αίσιο τέλος για τους δύο εγκλωβισμένους σε ποτάμι στην περιοχή του Αγ. Φώτη



Χανιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κίσσαμος
Συναγερμός σήμανε νωρίτερα την Τρίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου από την πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα ακινητοποιήθηκε σε ρέμα στην περιοχή του Αγ. Φώτη στα Φαλάσαρνα, το οποίο είχε «φουσκώσει» από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στο σημείο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, ωστόσο όπως αποδείχτηκε δεν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος και η ειδοποίηση προς τις αρχές ήταν περισσότερο αποτέλεσμα πανικού.

Κλείσιμο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κίσσαμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη η περιοχή της Κισάμου στα Χανιά, καθώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στην περιοχή από τα Νοπήγια προς Καστέλι, όπου βρίσκεται ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο πυροσβεστικός σταθμός της Κισσάμου έχει δεχτεί  κλήσεις για άντληση υδάτων σε πάνω από 10 περιπτώσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής ανάγκης ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους.

Η βροχόπτωση είναι συνεχής και οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς ενημερώνοντας ότι η επικοινωνία με το Καστέλι γίνεται μόνο μέσω της νέας Εθνικής Οδού και με ιδιαίτερη προσοχή.

Προβλήματα και στα Χανιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε νωρίτερα κλήσεις για να επέμβει σε Σταυρό, Μουζουρά και Αγυιά, ενώ αυλές σπιτιών έχουν γίνει δέκτες της ροής των υδάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές.

Επίσης στη Λ. Καζαντζάκη, στο Βαμβακόπουλου, φερτά υλικά στο οδόστρωμα προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ επενέβησαν άμεσα και απομάκρυναν τα αντικείμενα από το δρόμο. 









Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης