Πανεπιστήμιο Αθηνών: Υπάλληλοι προσέρχονται για εργασία

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Υπάλληλοι προσέρχονται για εργασία

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» διαμηνύουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων
- Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ


Πανεπιστήμιο Αθηνών: Υπάλληλοι προσέρχονται για εργασία
«Σπάει» το μέτωπο των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως όλα δείχνουν, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που αποδέχονται την πρόταση του υπουργείου να προσέρχονται στην εργασία τους.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να εργασθούν προσέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στη χθεσινή δια βοής ψηφοφορία, που οδήγησε σε απόφαση συνέχισης της απεργίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διοικητικοί που αποδέχτηκαν τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας, προσπαθούν αυτήν την ώρα να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο κεντρικό κτίριο, ενώ ήδη μπήκαν στις βιβλιοθήκες.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο, το πρωί της Παρασκευής προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος.

Κλείσιμο
Το κλίμα έντασης αποτυπώνεται, πάντως, και από τη μαρτυρία υπαλλήλων που δεν απεργούν, ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 1353 διοικητικούς του ΕΚΠΑ οι 900 δεν μετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Θυμίζουμε ότι ο «εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε χθες όπου μέσα σε έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις και χωρίς κάλπη αλλά δια βοής πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση στο ΕΚΠΑ.

Οξυμένα πνεύματα επικρατούν ανάμεσα στα μέλη της απεργιακής επιτροπής, που επιμένουν στο λουκέτο του ιδρύματος και στην απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, και του προεδρείου της επιτροπής που, ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, η οποία κρίθηκε ως θετική, πρότεινε να συνεχιστεί ο διάλογος με ανοιχτά πανεπιστήμια.
«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» λέει η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ- Καταγγελίες κατά του ΔΣ του συλλόγου   

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Η απεργιακή επιτροπή καταγγέλλει επίσης το ΔΣ του συλλόγου, ότι αρνείται να την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην επιτροπή που συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας.

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - διοικητικών ΕΜΠ

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με εκπρόσωπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, παρουσία και του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στα ΑΕΙ, η οποία κλιμακώθηκε μετά και την απόφαση των διοικητικών σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης