Στον «αέρα» χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους

Στον «αέρα» χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους

Νέες απεργίες σε Μετσόβιο και Πανεπιστήμιο Αθηνών - «Σκληρή» γλώσσα του υπουργού Παιδείας, με βολές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Στον «αέρα» χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους
Τελευταία ευκαιρία σήμερα για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους, καθώς αν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  και το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν ανοίξουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το εξάμηνο χάνεται οριστικά!

Θυμίζουμε ότι  ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος  έχει θέση ως όριο για τη σωτηρία του εξαμήνου την Δευτέρα.

«Διάλογος με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται.  Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται» τόνισε ο  Κων. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για νέες κινητοποιήσεις παρά τις συναντήσεις, εκεί όπου δόθηκαν εξηγήσεις για τα «βήματα» που θα ακολουθηθούν στη διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας σε «σκληρό» τόνο σε χθεσινοβραδινή του δήλωση, σε ότι αφορά στο ΕΚΠΑ, επέρριψε ευθύνες σε «μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ που εξαφάνισαν την κάλπη στη συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής, γιατί επιδιώκουν το χάος».

Σήμερα  στις 12  μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ.
Κλείσιμο

Στο  Πολυτεχνείο αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή και 48ωρη απεργία   Δευτέρα και Τρίτη με την κάλυψη της Ομοσπονδίας τους.

Την Δευτέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν από την πλευρά τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεδριάσουν την Τρίτη.

Ενταση και οξυμμένα πνεύματα επικράτησαν και στις δύο συνελεύσεις χθες.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στο Μετσόβιο, ακούστηκαν φωνές, κυρίως από συνδικαλιστές που πρόσκεινται σε αριστερά κόμματα, για παύση του διαλόγου, αλλά επικράτησαν οι μετριοπαθέστεροι.

Μέσα σε  έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις και χωρίς κάλπη αλλά δια βοής πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση στο ΕΚΠΑ. 

«Εμφύλιος πόλεμος»  ξέσπασε ανάμεσα στα μέλη της απεργιακής επιτροπής, που επιμένουν στο «λουκέτο» του ιδρύματος και στην απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, και του προεδρείου της επιτροπής που  ύστερα  από συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, η οποία κρίθηκε ως θετική, πρότεινε να συνεχιστεί ο διάλογος με ανοιχτά πανεπιστήμια.

Οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σήμερα, 28/11, αποφάσισε τη συνέχιση του απεργιακού μας αγώνα με τρεις 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, 29/11, τη Δευτέρα, 2/12 και Τρίτη, 3/12.

Αίτημά μας παραμένει η αναστολή της ΚΥΑ. Δεν αποδεχόμαστε καμιά διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας. Σε διάλογο πάμε μόνο με εκπροσώπους από όλες τις πληττόμενες κατηγορίες, διαθέσιμους λόγω κατάργησης κλάδου και κατόπιν μοριοδότησης, μη απογραφέντες, αλλά και όλους τους άλλους συναδέλφους μας που υφίστανται την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου του υπουργείου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης