Κύπρος: Ενοχή των κατηγορουμένων για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, ζήτησε ο εισαγγελέας

Κύπρος: Ενοχή των κατηγορουμένων για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, ζήτησε ο εισαγγελέας

Τι είπε ο εισαγγελέας για τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που μέσα σε 8 δευτερόλεπτα σκότωσε πέντε ανθρώπους

Κύπρος: Ενοχή των κατηγορουμένων για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, ζήτησε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και του Τάσου Τσεχιλίδη, ζήτησε από το Κακουργιοδικείο της Κύπρου η κατηγορούσα αρχή, για την υπόθεση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012.

Ο εισαγγελέας  Ανδρέας Αριστείδης, στην τελική αγόρευσή του είπε χαρακτηριστικά ότι η δικαιοσύνη καλείται να δείξει πως δεν είναι «τυφλή», αλλά αντιθέτως «είδε» εντός της αίθουσας, μέσω των εκατοντάδων βίντεο που προβλήθηκαν, την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε νέων ανθρώπων σε «πραγματικό χρόνο».
Κλείσιμο

Ο κ. Αριστείδης, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων και κάλεσε το δικαστήριο να τους καταδικάσει σε όλες τις κατηγορίες, με σοβαρότερη αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

Ο εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που μέσα σε 8 δευτερόλεπτα σκότωσε πέντε ανθρώπους. Κάλεσε τους δικαστές να λάβουν υπόψη την ψυχραιμία του τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση των πέντε. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μαμαλικόπουλος έχει παραδεχθεί πως ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ο τρόπος δράσης του έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον δράστη δολοφονίας του Μ. Καπελώνη και του Γ. Φουντούλη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Στις 20 Νοεμβρίου θα αγορεύσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης