Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς

Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς

Είχε απολογηθεί αρχικά στην ανακρίτρια Πειραιά, μετά τη σύλληψή του, όπου είχε ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα

Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς
«Δεν υπήρχε άλλο άτομο το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του στους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα ενώπιόν τους και στη συνέχεια κρίθηκε προφυλακιστέος και για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

«Είχα χαλαρή σχέση με την Χ.Α.» φέρεται ακόμη να ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του, εμμένοντας στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε ακολουθήσει και ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά.

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Ρουπακιάς, οδηγήθηκε σήμερα κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο ανακριτικό γραφείο από τις φυλακές Μαλανδρίνου, εκεί όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος έχει «χαλαρή σχέση με τη Χ.Α» και δεν υπήρχε κανένα άλλο άτομο μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Μάλιστα, σε ότι αφορά σε πράγματα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, φέρεται να υποστήριξε ότι αυτά τα ξέχασε εκεί ο συγκατηγορούμενος Γιάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος ήταν συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά και κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 32χρονος στην απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά αλλά και στον εισαγγελέα, είχε αναφέρει ότι είχε ξεχάσει το κινητό του και την αστυνομική του ταυτότητα στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά. Όπως είπε, είχε συναντήσει τον δολοφόνο του καλλιτέχνη, για να του δώσει έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα μοίραζε την επόμενη μέρα στην περιοχή του.

Ακόμη ο Γ. Ρουπακιάς σύμφωνα πάντα με τους συνηγόρους του ανέφερε στους ανακριτές ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι τα τηλεφωνήματα που είχε ο ίδιος με μέλη και στελέχη της Χ.Α το βράδυ της δολοφονίας του νεαρού μουσικού, τα έκανε μόνο και μόνο για να αναζητήσει δικηγόρο υπό το καθεστώς πανικού.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης