Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής

Έλεγχος σε βάθος δωδεκαετίας, ξεκινώντας από το 2001 και αφορά τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος

Διαψεύδει η Adobe ότι εξαγοράζεται από την Microsoft
Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής
Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης το ΣΔΟΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Τέσσερις ελεγκτές του Σώματος, εξοπλισμένοι με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνδεδεμένοι με το σύστημα Elenxis, διερεύνησαν τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

Επίσης, τα στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής του οικονομικού Σώματος ερεύνησαν το λογιστήριο της οργάνωσης, καθώς και τα παραστατικά από το κατάστημα της οργάνωσης στο ισόγειο, που φέρεται να έχουν εκδοθεί στο όνομα ενός πρώην ασφαλιστή. Πρόκειται για την πρώτη εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από τότε που είχε αναγγελθεί ότι θα υπάρξει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί έλεγχο σε βάθος δωδεκαετίας, ξεκινώντας από το 2001 και θα αφορά τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος.

Οι ελεγκτές θα σαρώσουν το βιβλίο εσόδων-εξόδων, που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, ενώ παράλληλα θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες, ενώ την παραγγελία για έλεγχο στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής είχαν δώσει οι ανακριτές την περασμένη εβδομάδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης