Δείτε τον νεκρό Αλβανό κακοποιό Μαριάν Κόλα

Δείτε τον νεκρό Αλβανό κακοποιό Μαριάν Κόλα

Νέες φωτογραφίες του νεκρού Κόλα
- Δίπλα στο πτώμα υπάρχει ένα ραδιοφωνάκι, γεγονός που δείχνει πως ενημερωνόταν συνεχώς για τις εξελίξεις γύρω από τον εντοπισμό εκείνου και της συμμορίας του
- Άνδρες της αστυνομίας «χτενίζουν» τα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα
- Δένδιας: Δεν εφησυχάζουμε, όλοι οι Αλβανοί δραπέτες πρέπει να συλληφθούν

Δείτε τον νεκρό Αλβανό κακοποιό Μαριάν Κόλα
Μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Σούλι όπου σκοτώθηκε ο διαβόητος Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα, υπεύθυνος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο και της Κατερίνας Ζώγαλη στον Ισθμό Κορίνθου, οι άντρες της ΕΛΑΣ συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα.

Μετά τη μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Κόλα, ο Κούπα αναζητείται από τις Αρχές που έχουν στήσει παντού μπλόκα στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό του.

Η αστυνομία εκτιμά πως οι αντοχές του Κούπα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθότι έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα 24ωρο άυπνος είναι βέβαιο πως θα αναζητά να ξεκουραστεί για λίγο. Όμως, δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού παντού και ειδικά στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου άνδρες της αστυνομίας «χτενίζουν» όλη την περιοχή.

Κλείσιμο
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν, ακόμη, πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ωστόσο πως τον θέλουν ζωντανό.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εξοπλισμός των δραπετών, αφού είχαν αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου καθώς και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος και ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν τους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Να σημειωθεί πως οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, πριν από 15 ημέρες, μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας.


Δείτε φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της συμπλοκής:

Το Καλάσνικοφ και το ρολόι του Αλβανού κακοποιού








Το Καλάσνικοφ και το ρολόι του Αλβανού κακοποιού


Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον Καλαμά. Τελικά τους δύο δραπέτες, οι οποίοι ήταν πεζοί, εντόπισαν μέλη των ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, ενώ είχαν στήσει περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή.

Έτσι, λοιπόν, οι Αρχές εκτός από τον Αλβανό κακοποιό, ψάχνουν να βρουν και ποιοι τους παρείχαν άσυλο.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε νωρίτερα η νεκροτομή του Κόλα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχε εκτιμηθεί και την Κυριακή από την νεκροψία, όλα δείχνουν πως μία σφαίρα που καρφώθηκε από πίσω την πλάτη στο δεξί μέρος του θώρακά του ήταν εκείνη που επέφερε τον θάνατό του.
Τι έδειξε η βαλλιστική για το καλάσνικοφ του Κόλα

Την παρουσία του Μαριάν Κόλα και στις προηγούμενες συμπλοκές των Αλβανών κακοποιών με τους αστυνομικούς, στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, επιβεβαίωσαν οι βαλλιστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, έξι από τους κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κόλα, στο Σούλι, προέρχονται από το καλάσνικοφ που έφερε πάνω του ο κακοποιός και το οποίο κατασχέθηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από το ίδιο όπλο, προέρχονται επίσης:
οκτώ κάλυκες που βρέθηκαν σε ένα κλεμμένο LADA στις 16 Ιουνίου. Από το συγκεκριμένο όχημα κακοποιοί είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών σε μπλόκο της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη».

τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας - Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου κακοποιοί πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου από ένα κλεμμένο ΝISSAN, τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουλίου.
έξι κάλυκες που βρέθηκαν εντός του NISSAN, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην Φιλιππιάδας Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας.

Δένδιας: Δεν εφησυχάζουμε – Όλοι οι Αλβανοί δραπέτες πρέπει να συλληφθούν

Τα εύσημα και τα συγχαρητήρια του προς τους άνδρες που στελέχωσαν τις πολύμηνες έρευνες για τον εντοπισμό της συμμορίας των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων με αρχηγό τους τον νεκρό, πλέον, Μαριάν Κόλα, απέστειλε σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας έκανε αναφορά στους εκατοντάδες άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων, που όπως είπε «εδώ και μήνες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους» για να βρουν τους Αλβανούς κακοποιούς και τους συνεχάρη για τη «μάχη» που έδωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σούλι.

Ακόμη, ευχαρίστησε το λιμενικό και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη συνεργασία που έχουν με τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σπείρα των Αλβανών κακοποιών.

Ωστόσο, ο  υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αν και σημείωσε πως το επεισόδιο στο Σούλι είναι μια επιτυχία των Αρχών, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό.

«Τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας θα συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι όλοι οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας» οδήγησε στην ιστορία με τους Αλβανούς δραπέτες.

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν», σχολίασε σχετικά.







Με δανεικά ρούχα ο Κόλα – Νέες φωτογραφίες του νεκρού κακοποιού
Την ίδια στιγμή, νέες φωτογραφίες του νεκρού Κόλα που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, δείχνουν ότι ο Αλβανός εγκληματίας φορούσε ρούχα δανεικά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σε αυτό το «κρυφτούλι» του με τις Αρχές είχε αρκετούς συμμάχους, τους οποίους αναζητά η αστυνομία.












Μάλιστα, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως δίπλα ακριβώς από το πτώμα υπάρχει ένα μικρό ραδιοφωνάκι, για να ακούει προφανώς τις ειδήσεις. Άλλωστε και η αστυνομία θεωρούσε βέβαιο πως όλο αυτό το διάστημα, Κόλα και Κούπα, παρακολουθούσαν την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ώστε να ενημερώνονται για την πορεία των ερευνών εντοπισμού τους. Εκτός από το Καλάσνικοφ με τον διπλό γεμιστήρα, το οποίο δεν αποχωριζόταν ποτέ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο νεκρός κακοποιός είχε μαζί του και ένα μικρό μπαλτά, ίσως για να κόβει τα κλαδιά στα δύσβατα μονοπάτια που έμπαινε μαζί με τον Κούπα με σκοπό μια μέρα να φτάσουν στην πατρίδα τους.

Έτσι, όταν τελευταία διαπίστωσαν ότι υπήρχε ησυχία και τα μέσα ενημέρωσης έπαψαν να ασχολούνται μαζί τους, αποφάσισαν να βγουν από την κρυψώνα τους και να φύγουν για την Αλβανία, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη τους. Άλλωστε, για το λόγο αυτό χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Βροσίνας, πιστεύοντας πως η πυκνή ομίχλη και το σκοτάδι θα τους παρέχει κάλυψη, βγήκαν από την κρυψώνα τους με τη συνέχεια να είναι γνωστή...

Κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό του Κόλα

Εκτός από τα παραπάνω, να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στο νεκρό Κόλα το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο όλες αυτές τις ημέρες το αποσυναρμολογούσε και έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim ώστε να μην μπορούν οι Αρχές να τον εντοπίσουν.

Το τηλέφωνο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και γίνεται «φύλλο και φτερό» προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία και ενδεχομένως να βοηθήσει στις έρευνες για το ποιοι τους παρείχαν άσυλο τόσο καιρό.

Η δράση του Μαριάν Κόλα
Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μαριάν Κόλα είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών.

«Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 37χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίους είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.











                


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης