Αντιδράσεις πανεπιστημιακών για τα κολέγια

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών για τα κολέγια

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας  μελετούν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών για τα κολέγια
Έντονα αντέδρασε η ομοσπονδία των  πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) στις ρυθμίσεις που αφορούν στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας μελετούν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η οριστική απάντηση αναμένεται εντός της εβδομάδας.
 
Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας, θα ζητηθεί «η κατάθεση της προσφυγής  να γίνει από κοινού με εκπροσώπους και θεσμικά όργανα των ΑΕΙ,  δηλαδή τη Σύνοδο Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, τη Σύνοδο Προέδρων ΤΙ και τα Συμβούλια των Ιδρύματος των ΑΕΙ».
 
Η ΠΟΣΔΕΠ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για «αυθαίρετες και άκρως αντισυνταγματικές ενέργειες στο θέμα της αναγνώρισης των διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ουσιαστικά ως κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια». 
 
Και τονίζουν πως «δίπλα στο δημόσιο σύστημα τυπικής εκπαίδευσης, οικοδομείται ένα παράλληλο εμπορικό (κερδοσκοπικό) σύστημα μη τυπικής εκπαίδευσης, αυτό των 42 «κολεγίων», που λειτουργεί με συμφωνίες δικαιόχρησης και δεν υπάγεται στον ίδιο ποιοτικό έλεγχο».
 
Οι πανεπιστημιακοί τέλος ζητούν από το υπουργείο «να αποσύρει όλο το αποικιακού τύπου και καθαρά αντισυνταγματικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως ο νόμος 3696/2008 για τα Κολέγια, το άρθρο 9 του Νόμου 4076/2012 και οι πρόσφατες διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου καθώς και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που ουσιαστικά επιτρέπουν την ίδρυση εμπορικών ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης