Χάος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Επτά πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της αφρικανικής σκόνης, 12 αεροσκάφη κατευθύνθηκαν σε άλλους προορισμούς
Μετά από ώρες, προσγειώθηκε το πρώτο αεροσκάφος στο «Ν.Καζαντζακης» - Δεκάδες άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι εντός του αεροδρομίου, με τον συνωστισμό να είναι έντονος σε αίθουσες αναμονής και σημεία εξυπηρέτησης - Δείτε βίντεο
Σκηνικό αναστάτωσης καταγράφηκε από το μεσημέρι της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης που κάλυψε την περιοχή και της κακοκαιρίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις.
Η πυκνή σκόνη δημιούργησε ένα σχεδόν αποπνικτικό περιβάλλον, με την ορατότητα να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, σε αρκετές περιπτώσεις δεν ξεπερνούσε τα 100 μέτρα, γεγονός που κατέστησε εξαιρετικά δύσκολη έως και επικίνδυνη τη διεξαγωγή πτήσεων από και προς την Κρήτη.
Από νωρίς το μεσημέρι , λόγω καιρικών συνθηκών - με επίκεντρο την χαμηλή ορατότητα λόγω αφρικανικής σκόνης- δεν κατέστη εφικτό να προσγειωθεί κάποια πτήση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζακης».
Πρώτη πτήση που κατάφερε μετά το μεσημέρι να προσγειωθεί, ήταν λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ , μια πτήση από Φρανκφούρτη. Συνολικά μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δώδεκα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν σε άλλους προορισμούς και επτά πτήσεις ακυρώθηκαν.
Πάντως, αν και τα προβλήματα με την ορατότητα είχαν αποκατασταθεί καθώς η ατμόσφαιρα σε μεγάλο βαθμό είχε καθαρίσει, εντούτοις προβλήματα δημιουργούσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.
Στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζακης», δεκάδες άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι εντός του αεροδρομίου, με τον συνωστισμό να είναι έντονος σε αίθουσες αναμονής και σημεία εξυπηρέτησης.
Δείτε βίντεο
Κλείσιμο
Απόκοσμες εικόνες από την Κρήτη
Η αφρικανική σκόνη δημιούργησε ένα αποπνικτικό σκηνικό στην Κρήτη. Τοπίο... από τον Άρη μοιάζουν περιοχές όπως το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης υποχώρησαν σταδιακά από το βράδυ αλλά την Πέμπτη νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης αναμένεται στο νησί.
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, λόγω της επιβαρυμένης ποιότητας του αέρα.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας