Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση του 21χρονου ιστιοπλόου Αναστάση Γκαρίπη, ο οποίος βοήθησε έναν τουρίστα και την ανήλικη κόρη του που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα και τους ανέμους στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός αθλητής, που έκανε kite surf στην περιοχή, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σημείο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γκαρίπης περιέγραψε πώς είδε τους δύο λουόμενους να παλεύουν να κρατηθούν στην επιφάνεια του νερού, αρκετά μακριά από την ακτή. «Είχα πάει σε αυτή την παραλία γιατί τα μετεωρολογικά έδειχναν δυνατό αέρα. Τους είδα σε ένα σημείο που ήταν πολύ μακριά από την παραλία. Δεν ξέρω πώς μεταφέρθηκαν τόσο γρήγορα με το ρεύμα», τόνισε.
Όπως είπε, οι δύο άνθρωποι βρίσκονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2,5 χιλιομέτρων από τη στεριά. «Ήταν από την πλευρά της παραλίας που ο αέρας και το ρεύμα σε μεταφέρουν ανοιχτά στο πέλαγος. Δεν υπήρχε στεριά μετά από αυτό το σημείο», πρόσθεσε.
Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:
Ο Αναστάσης Γκαρίπης, μαζί με μία συναθλήτριά του, πλησίασαν πρώτοι τον άνδρα και την κόρη του κάνοντας kite surf. Τους έδωσαν τη σανίδα και έμειναν μαζί τους μέχρι να φτάσουν οι Αρχές και άλλοι εθελοντές. Η συντονισμένη προσπάθεια όλων είχε αίσιο τέλος, βάζοντας τέλος στην αγωνία της οικογένειας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετάσουν προγράμματα αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με θεσμικά καθορισμένες προϋποθέσεις εισαγωγής και προσφέρουν σπουδές στην Ελλάδα με διεθνή ακαδημαϊκό προσανατολισμό.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.