«Η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια και η ευλογία του Θεού δίνουν λύση στα προβλήματα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, την οποία τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Ευχήθηκε, μάλιστα, ο καινούργιος χρόνος να έχει αυτά τα κοινά γνωρίσματα, ενώ επισήμανε ότι αυτός που βοηθάει, ευλογεί και δίνει λύσεις είναι ο Χριστός μας που γεννήθηκε σήμερα.
Στην τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας συλλειτούργησαν οι επίσκοποι Θεσπιών Παύλος και Καρυουπόλεως Νεκτάριος.
Παρέστησαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.