Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα: Υψηλές επιδόσεις ξανά για την Ελλάδα - Έξι μετάλλια κατέκτησαν Έλληνες μαθητές
Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανάργυρος Φελλούρης
ΗΕλληνική Μαθηματική Εταιρείαανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στο Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 11 -22 Ιουλίου 2024 με τη συμμετοχή 108 χωρών.
Οι υψηλές επιδόσεις των τελευταίων ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς συνεχίστηκαν και φέτος αφού όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό και κατέκτησαν ένα Χρυσό, δυο Αργυρά και τρία Χάλκινα μετάλλια:
Χάλκινο Μετάλλιο
Γαλαμάτης Ιωάννης
Πειραματικό Σχολείο Παν/μίου Θεσ/νίκης
Χάλκινο Μετάλλιο
Πετράκης Διονύσιος
Γενικό Λύκειο Κανήθου
Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι μαθητές αυτοί αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από το 1934, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 12000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.
*Στη φωτογραφία άρθρου ο εκ των νικητών, Ιωάννης Γαλαμάτης, μαθητής του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.