Γεωργιάδης: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Γεωργιάδης: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση της Ειρήνης Αγαπηδάκη με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, καθώς η ίδια απέρριψε το αίτημά τους για απόσυρση της επίμαχης ρυθμισης

nosokomeio_arthrou
Αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη η ρύθμιση που εισήχθη νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας και έδινε την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με το ΕΣΥ. Παρότι, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, είχε συζητηθεί στην επιτροπή η συγκεκριμένη τροπολογία, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης και έτσι θα επανέλθει ως τροπολογία η συγκεκριμένη διάταξη την επόμενη εβδομάδα.

Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το να ισχυρίζεστε πως υπάρχει αιφνιδιασμός είναι καθαρό ψέμα» προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν θέλω να χαθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση σε μία διαδικαστική συζήτηση. Την διαγράφω. Θα την φέρω την άλλη εβδομάδα σε τροπολογία». «Αφού το λέτε ότι δεν είχατε καταλάβει ότι θα κάνω κάτι τέτοιο, επειδή η δικιά μας κυβέρνηση έχει θεσπίσει τους κανόνες καλής νομοθέτησης και δεν θέλω να αφήσω καμία σκιά θα την φέρουμε την επόμενη εβδομάδα με τροπολογία», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «κύριε υπουργε η συζήτηση δεν είναι μόνο ότι αιφνιδιάστηκε, αλλά πάτε και κάνετε κάτι που δεν προβλέπετε. Αυτό που περιγράψατε στην επιτροπή και φέρνετε εδώ είναι στην ουσία άρθρο. Είναι αυτοτελές. Φέρτε τροπολογία και όχι 10 λεπτά με νομοτεχνική. Γιατί δεν είναι νομοτεχνική και φυσικά πρέπει να υπάρξει και η έκθεση του γενικού λογιστηρίου».

Ταυτόχρονα, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε πως «κανείς δεν αμφέβαλε ότι ήταν πολιτική σας πρόθεση να το φέρετε. Όντως το είπατε, εμείς διαφωνούμε. Είναι αιφνιδιασμός όταν εισάγετε διάταξη νόμου στο πέρας του καταλόγου. Άρα οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν».

Ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε τονίζοντας ότι «δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα» συμπληρώνοντας πως ήταν αίτημα του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση της αναπληρώτριας Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Η ίδια είχε απορρίψει το αίτημά τους για απόσυρση της επίμαχης ρυθμισης με το σκεπτικό ότι ήταν κάτι που είχαν ζητήσει οι φορείς, το είχε προαναγγείλει ο υπουργός και ήρθε. 


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Πέντε χρόνια από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων - Δείτε πόσο έχει προχωρήσει η αποκατάσταση

Safe houses σε όλη την επικράτεια, πώς θα λειτουργούν - Η πλατφόρμα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας


Μετά το Champions League, το ISIS απειλεί και το Euro που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης