Επιτήδειοι κλέβουν τις σοδιές των αβοκάντο στα Χανιά

Επιτήδειοι κλέβουν τις σοδιές των αβοκάντο στα Χανιά

Η ζήτηση για τον συγκεκριμένο καρπό έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται ιδανικός για υγιεινή διατροφή και δίαιτα

avocados
Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί αβοκάντο μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπής της σοδειάς τους από τα χωράφια τους σε περιοχές των Χανίων, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες που σκοπεύουν να διαθέσουν προς πώληση για λογαριασμό τους τα κλεμμένα προϊόντα.

Η ζήτηση για τον συγκεκριμένο καρπό έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται ιδανικός για υγιεινή διατροφή και δίαιτα, με αποτέλεσμα να στρέψουν σε αυτόν το ενδιαφέρον τους οι οργανωμένες συμμορίες που λεηλατούν τις καλλιέργειες. Στο αστυνομικό τμήμα Βρυσών έχουν υποβληθεί τουλάχιστον τρεις καταγγελίες από αγρότες που είδαν την παραγωγή τους να κάνει φτερά.

Τα κρούσματα κλοπής, που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, επικεντρώνονται στους Αρμένους Αποκορώνου όπου ένας αγρότης διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί όλη η σοδειά του, ένας δεύτερος κατήγγειλε ότι άγνωστοι άρπαξαν γύρω στα 400 κιλά και ένας ακόμη ότι οι δράστες είχαν κάνει συγκομιδή στα 20 δέντρα που διατηρεί, απογυμνώνοντάς τα από τους καρπούς.




Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλιάνος τα ξαναβρήκε με τη γυναίκα που του έκοψε το μόριο - «Είναι μια υπέροχη, τρυφερή γυναίκα που με αγαπά»

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες έως 7 μποφόρ σήμερα

Η ολική έκλειψη ηλίου που μάγεψε τις ΗΠΑ: Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης