Θεσσαλονίκη: Επικυρώθηκαν τα ισόβια στο ανδρόγυνο για τη δολοφονία του 18χρονου Ισαάκ

Θεσσαλονίκη: Επικυρώθηκαν τα ισόβια στο ανδρόγυνο για τη δολοφονία του 18χρονου Ισαάκ

Η δολοφονία είχε γίνει το 2015 και είχε ξεσπάσει βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά

20220621_130232
Επικυρώθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το ανδρόγυνο που κρίθηκε ένοχο για τη δολοφονία του 18χρονου Ισαάκ στη Θεσσαλονίκη το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει άτυπη βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά.

Μετά από αίτημα αναίρεσης που υπέβαλαν στον Άρειο Πάγο, το αντρόγυνο καταδικάστηκε ξανά από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Σε όλη τη διάρκεια της δικής η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη έξω από τη δικαστική αίθουσα υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των δύο οικογενειών, ενώ δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από την οικογένεια του θύματος που ζητούσε να μη "σπάσουν" τα ισόβια που είχα επιβληθεί πρωτόδικα στους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο έκρινε τον άντρα και τη γυναίκα ενόχους για ανθρωποκτονία από κοινού και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του 18χρονου και επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 13 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο και ποινή ισόβιας κάθειρξης και 9 ετών και 11 μηνών στη σύζυγό του, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά και τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου θα επιστρέψουν στη φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

Το περιστατικό

Όλα έγιναν το 2015 κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη, από την οποία έπεσε νεκρός ο 18χρονος Ισαάκ και τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι ο 44χρονος πατέρας του.

Κλείσιμο
Οι δύο οικογένειες Ρομά φέρεται να είχαν διάφορες καθώς πουλούσαν μικροαντικείμενα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 18χρονος Ισαάκ μαχαιρώθηκε και κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, ενώ μαχαιριές δέχθηκε και ο πατέρας του.

Κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το 2015 ήταν τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας Ρομά και συγκεκριμένα ένας πατέρας, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους, ενώ κατηγορούμενος ήταν και ο παππούς της οικογένειας ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και απεβίωσε μέσα στη φυλακή.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο από τα τελευταία λεπτά πριν το έγκλημα - Το καρτέρι του δολοφόνου έξω από το σπίτι της Κυριακής


Θεσσαλονίκη: Με αυτή την κρυφή κάμερα ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος κατέγραφε τη φοιτήτρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης