Κύπρος: Συνελήφθη η Ουκρανή που κατήγγειλε ότι της έκλεψαν τσάντα με €420.000

Κύπρος: Συνελήφθη η Ουκρανή που κατήγγειλε ότι της έκλεψαν τσάντα με €420.000

Η 31χρονη είχε ισχυριστεί ότι χθες το πρωί μετά την άφιξή της στη Λάρνακα, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους που την απέσπασαν τσάντα με 420.000 ευρώ 

astynomia_kypros
Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα την 31χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία χθες κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας στη παραλία της Λεμεσού.

Εναντίον της διερευνάται υπόθεση για κατοχή μεγάλου χρηματικού ποσού από παράνομες δραστηριότητες. Η γυναίκα ανακρινόταν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, καθώς ισχυριζόταν ότι οι 420.000 ευρώ, που φέρεται να κλάπηκαν από αγνώστους που της επιτέθηκαν, προορίζονταν για αγορά διαμερίσματος. Δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τη προέλευση των χρημάτων που είχε μεταφέρει από την Ουκρανία και όπως διαπιστώθηκε, έκανε συχνά ταξίδια στη Κύπρο.

Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος προφυλάκισης μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις.

Η 31χρονη είχε ισχυριστεί ότι χθες το πρωί μετά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Λάρνακας πήρε ταξί και μετέβη στη Λεμεσό. Μόλις κατέβηκε από το ταξί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, τής επιτέθηκαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα και της πήραν τη τσάντα που περιείχε 420.000 ευρώ και την τραυμάτισαν. Κατά την ανάκριση έπεσε σε αντιφάσεις και η αστυνομία αναζητεί στοιχεία και μαρτυρία για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Κλείσιμο
Η 31χρονη προφυλακίστηκε με δικαστικό διάταγμα για περίοδο 5 ημερών με σκοπό να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και να μην είναι σε θέση να επηρεάσει μαρτυρίες ή να καταστρέψει στοιχεία.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, από τον Αύγουστο του 2023 ερχόταν τακτικά στη Κύπρο και δήλωνε εισαγωγή μεγάλων χρηματικών ποσών, που αγγίζουν συνολικά τα €6.000.000.

Εναντίον της διερευνάται υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Στην Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες η διαχείρισή μας ήταν ατυχής, λέει ο Τσίπρας στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την παραίτησή του

Τρεις νέοι εμπρησμοί σταθμευμένων αυτοκινήτων κόντα στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφίες


Αλεξέι Ναβάλνι: Πως έσβησε στην Φυλακή του Πολικού Λύκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης