Δύο στρατιώτες από την Ελλάδα που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), κατήγγειλαν χθες στην κυπριακή αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από αλλοδαπούς, ενώ επέστρεφαν στη μονάδα τους σε περιοχή της Λευκωσίας.
Οι στρατιώτες για προληπτικούς λόγους μετέβησαν στο Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις και η αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των αλλοδαπών που φέροντα να χτύπησαν τους στρατιώτες. Παράλληλα οι δύο νεαροί σε καταθέσεις τους περιέγραψαν το περιστατικό που κατήγγειλαν.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η Διοίκηση της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία αλλά και το ΓΕΣ στην Αθήνα, ενώ το θέμα παρακολουθεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.