Ρέντη: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στους 424 που αφέθηκαν ελεύθεροι για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA

Ρέντη: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στους 424 που αφέθηκαν ελεύθεροι για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Για όσους αρνήθηκαν έχει ενημερωθεί η εισαγγελία, κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα στις τουαλέτες του γηπέδου

rentis_arrests1
Σεσημασμένοι χούλιγκαν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους 424 προσαχθέντες που τελικά αφέθησαν όλοι ελεύθεροι για τον σοβαρό τραυματμισμό του 31χρονου αστυνομικού το βράδυ της Πέμπτης με τους τελευταίους να αποχωρούν από το Τμήμα Αλλοδαπών το πρωί του Σαββάτου.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ η οποία είπε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί.

Την ίδια ώρα η κυρία Δημογλίδου ενημέρωσε ότι κάποιοι από τους 424 «αρνήθηκαν να δώσουν DNA και να ελεγχθούν τα χέρια τους για το αν έχουν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους» για να προσθέσει ότι «για τα άτομα αυτά έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxjlqi5sb25l)


Ερωτηθείσα τι θα γίνει με αυτούς που αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ υπενθύμισε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Οι δράστες της επίθεσης επέστρεψαν στο γήπεδο

Ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών είναι ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα το πιστόλι της φωτοβολίδας.

Ωστόσο στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό και είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxj67y63mbn5)


Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Όμως, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Άλλωστε και η αστυνομία με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν οι 424 προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί. Έτσι, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.

H ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το protothema.gr, απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν, αμέσως μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του από τους γιατρούς.

Δείτε τη φωτογραφία:

fotovolida-52511

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του τραυματισμού:

simeiio-travmatismou-1a
simeiio-travmatismou-2a
simeiio-travmatismou-3a
simeiio-travmatismou-4a
simeiio-travmatismou-5a


Σημειώνεται, τέλος, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη «δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ», έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και να διακριβωσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Το ινστιτούτο της απάτης: Τους κατέστρεφαν τα πρόσωπα με «μαϊμού» μπότοξ - Στο φως τρεις νέες δικογραφίες

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής - «Μας χαμογέλασε η τύχη»

Δεύτερο κρίσιμο 24ωρο για τον 31χρονο αστυνομικό - Εσπευσμένα στην Αθήνα η οικογένειά του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης