Απαγόρευση συναναστροφών: Ο σπάνιος περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε σε τέσσερις ανήλικους στη Λάρισα

Απαγόρευση συναναστροφών: Ο σπάνιος περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε σε τέσσερις ανήλικους στη Λάρισα

 Οι ανήλικοι συνελήφθησαν για τη μεταφορά ενός σακιδίου το οποίο περιείχε χασίς

xasiss
Τον όρο της απαγόρευσης κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους με κάθε μορφή, από την παρέα μέχρι τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, επέβαλαν χθες Γ’ Ανακρίτρια και Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας σε τέσσερις ανήλικους μαθητές που συνελήφθησαν για διακίνηση χασίς.

Πρόκειται για έναν περιοριστικό όρο που επιβάλλεται σπανίως. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν για τη μεταφορά ενός σακιδίου το οποίο περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, αλλά και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια).

Η υπόθεση σύλληψης των μαθητών προκαλεί προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και παράλληλα επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανήλικα παιδιά. Οι Λαρισαίοι ανήλικοι μαθητές, έπειτα από δύο βράδια στα Κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., πλαισιωμένοι όλες αυτές τις δύσκολες ώρες από τους γονείς τους, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι μετά την απολογία τους με δυο περιοριστικούς όρους, οι οποίοι εκτιμάται πως επιβλήθηκαν από τις διωκτικές αρχές, σε μια ύστατη προσπάθεια να απεμπλακούν από τον κόσμο των ναρκωτικών.

Ο πρώτος όρος αφορά στην απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους και με κάθε μορφή και ο δεύτερος επίσης αυστηρός όρος αφορά στην ανάθεση της επιμέλειάς τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, οι τέσσερις ανήλικοι (σ.σ. ένα μαθητής της Β’ Γυμνασίου, δύο 15χρονοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και ένας 16χρονος μαθητής Α’ ΕΠΑΛ) συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή ένα σακίδιο πλάτης που αφέθηκε μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο της Λάρισας.

Σακίδιο που «όπως εξακριβώθηκε, είχαν εναποθέσει εκεί οι τέσσερις δράστες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για να το παραλάβει στη συνέχεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κάποιος τρίτος.

Κλείσιμο
Το σακίδιο που κατασχέθηκε προχθές το απόγευμα περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, όπως και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρεται να δήλωσαν πως παρέλαβαν το σακίδιο από αγνώστους στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και έτσι το μετέφεραν στο ιντερνέτ καφέ, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν την κατηγορία, δηλώνοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενου του σακιδίου. Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας



Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Αποχώρησε ο Ασημακόπουλος, πρόταση γάμου του Σάκη στη Μαριαλένα - Δείτε βίντεο

Γιατί καίγεται ο Καναδάς; Το νέφος καπνού απειλεί μέχρι και τη Νορβηγία

Με ποιο ρήγμα συνδέεται ο σεισμός στην Αταλάντη και γιατί το παρελθόν της περιοχής «τρομάζει» τους ειδικούς

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης