Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι με φωτιά έκαναν οι δύο παρκουρίστες που έκαψαν δύο μαγαζιά
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεταφορά τους στον εισαγγελέα - «Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα», λένε οι καταστηματάρχες
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί «παρκουρίστες» που συνελήφθησαν χθες με κινηματογραφικό τρόπο, μετά από φωτιά σε κατάστημα, στο κέντρο της πόλης.
Οι δύο 21χρονοι αναμένεται να περάσουν σε λίγη το «κατώφλι» του εισαγγελέα προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συνελήφθησαν σε ζωντανή μετάδοση
Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό φέρεται πως έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Οι δύο νεαροί ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για να κάνουν γκράφιτι, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο με φωτιά, με αποτέλεσμα να «λαμπαδιάσουν» τα δύο καταστήματα, ενώ, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία, πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν.
Μετά από καταδίωξηστις ταράτσες κτιρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης, οι δύο 21χρονοι συνελήφθησαν σε... ζωντανή μετάδοση.
Κλείσιμο
«Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή»
Οι εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr από το εσωτερικό των δύο επιχειρήσεων που παραδόθηκαν στις φλόγες μαρτυρούν την καταστροφή που έχουν υποστεί. Εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προϊόντα έχουν γίνει στάχτη από τις φλόγες που έφτασαν έως το ταβάνι των καταστημάτων επισκευής κινητών τηλεφώνων, ήταν αυτό που συνάντησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ιδιοκτήτες.
«Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα», τόνισε στο protothema.gr ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο καταστηματάρχες που το πρωί της Δευτέρας είδαν τις επιχειρήσεις τους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να γίνονται στάχτη.
«Αυτό που συνέβη είναι τρομερό. Από ένα περιστατικό που έγινε από δύο άτομα που ήταν κουκουλοφόροι και χρησιμοποίησαν, απ' ό,τι προέκυψε, μία μέθοδο γκράφιτι με φωτιά, ένα πανί στο οποίο είχαν βάλει φωτιά έπεσε κάτω και την μετέδωσε σε άλλα υλικά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με ανυπολόγιστες ζημιές», ανέφερε ο δικηγόρος των ιδιοκτητών, ΙωάννηςΑνύσιος.
«Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο την υλική καταστροφή η οποία είναι μεγάλη, αλλά έχουν υποστεί και τεράστια ηθική βλάβη και η θλίψη τους φαίνεται στα πρόσωπά τους», σημείωσε.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.