Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι με φωτιά έκαναν οι δύο παρκουρίστες που έκαψαν δύο μαγαζιά

Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι με φωτιά έκαναν οι δύο παρκουρίστες που έκαψαν δύο μαγαζιά

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεταφορά τους στον εισαγγελέα -  «Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα», λένε οι καταστηματάρχες 

thessaloniki-4
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί «παρκουρίστες» που συνελήφθησαν χθες με κινηματογραφικό τρόπο, μετά από φωτιά σε κατάστημα, στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο 21χρονοι αναμένεται να περάσουν σε λίγη το «κατώφλι» του εισαγγελέα προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο 21χρονοι "παρκουρίστες" που κατηγορούνται για εμπρησμό
Κλείσιμο


Συνελήφθησαν σε ζωντανή μετάδοση

Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό φέρεται πως έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι δύο νεαροί ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για να κάνουν γκράφιτι, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο με φωτιά, με αποτέλεσμα να «λαμπαδιάσουν» τα δύο καταστήματα, ενώ, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία, πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν.

Μετά από καταδίωξη στις ταράτσες κτιρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης, οι δύο 21χρονοι συνελήφθησαν σε... ζωντανή μετάδοση.

thessaloniki-1


«Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή»

Οι εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr από το εσωτερικό των δύο επιχειρήσεων που παραδόθηκαν στις φλόγες μαρτυρούν την καταστροφή που έχουν υποστεί. Εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προϊόντα έχουν γίνει στάχτη από τις φλόγες που έφτασαν έως το ταβάνι των καταστημάτων επισκευής κινητών τηλεφώνων, ήταν αυτό που συνάντησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ιδιοκτήτες.

«Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα», τόνισε στο protothema.gr ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο καταστηματάρχες που το πρωί της Δευτέρας είδαν τις επιχειρήσεις τους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να γίνονται στάχτη.

«Αυτό που συνέβη είναι τρομερό. Από ένα περιστατικό που έγινε από δύο άτομα που ήταν κουκουλοφόροι και χρησιμοποίησαν, απ' ό,τι προέκυψε, μία μέθοδο γκράφιτι με φωτιά, ένα πανί στο οποίο είχαν βάλει φωτιά έπεσε κάτω και την μετέδωσε σε άλλα υλικά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με ανυπολόγιστες ζημιές», ανέφερε ο δικηγόρος των ιδιοκτητών, Ιωάννης Ανύσιος.

«Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο την υλική καταστροφή η οποία είναι μεγάλη, αλλά έχουν υποστεί και τεράστια ηθική βλάβη και η θλίψη τους φαίνεται στα πρόσωπά τους», σημείωσε.

thessaloniki-2
thessaloniki-3





Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο Ζούκερμπεργκ τσακώθηκε με διαιτητή και κέρδισε μετάλλια σε αγώνες ζίου ζίτσου

Άγρια συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Σοβαρά τραυματισμένος ένας 16χρονος

Στέψη Καρόλου: Viral στο διαδίκτυο η φωτογραφία με τη μεταμφιεσμένη «Μέγκαν Μαρκλ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης