Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής - «Έκαναν γκράφιτι με φωτιά» και... πυρπόλησαν δύο καταστήματα οι κουκουλοφόροι

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής - «Έκαναν γκράφιτι με φωτιά» και... πυρπόλησαν δύο καταστήματα οι κουκουλοφόροι

Εικόνες καταστροφής από το εσωτερικό των κτιρίων - Μαρκαδόροι, αναπτήρες, σπίρτα και πτυσσόμενο μαχαίρι βρέθηκαν στην κατοχή τους

thessaloniki__10_
"Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα", τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο καταστηματάρχες που το πρωί της Δευτέρας είδαν τις επιχειρήσεις τους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να γίνονται στάχτη.

Θεσσαλονίκη: "Κουκουλοφόροι έκαναν γκράφιτι με φωτιά και τους έπεσε το πανί


Το απίστευτο περιστατικό φέρεται πως έγινε, όταν δύο νεαροί ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για να κάνουν γκράφιτι, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο με φωτιά, με αποτέλεσμα να "λαμπαδιάσουν" τα δύο καταστήματα, ενώ, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία, πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν. Μετά από καταδίωξη στις ταράτσες κτιρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης, οι δύο 21χρονοι συνελήφθησαν σε... ζωντανή μετάδοση.

Κλείσιμο
"Αυτό που συνέβη είναι τρομερό. Από ένα περιστατικό που έγινε από δύο άτομα που ήταν κουκουλοφόροι και χρησιμοποίησαν, απ' ό,τι προέκυψε, μία μέθοδο γκράφιτι με φωτιά, ένα πανί στο οποίο είχαν βάλει φωτιά έπεσε κάτω και την μετέδωσε σε άλλα υλικά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με ανυπολόγιστες ζημιές", ανέφερε ο δικηγόρος των ιδιοκτητών, Ιωάννης Ανύσιος.

"Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο την υλική καταστροφή η οποία είναι μεγάλη, αλλά έχουν υποστεί και τεράστια ηθική βλάβη και η θλίψη τους φαίνεται στα πρόσωπά τους", σημειώνει.

Θεσσαλονίκη: "Κουκουλοφόροι έκαναν γκράφιτι με φωτιά και τους έπεσε το πανί


Οι εικόνες από το εσωτερικό των επιχειρήσεων που παραδόθηκαν στις φλόγες μαρτυρούν την καταστροφή που έχουν υποστεί. Εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προϊόντα έχουν γίνει στάχτη από τις φλόγες που έφτασαν έως το ταβάνι των καταστημάτων επισκευής κινητών τηλεφώνων, ήταν αυτό που συνάντησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ιδιοκτήτες.

thessaloniki__11_
thessaloniki__8_
thessaloniki__9_


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εις βάρος των δύο νεαρών σχημάτισε δικογραφία για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Μετά από έλεγχο, στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης.


Η στιγμή της σύλληψης του πρώτου κουκουλοφόρου

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csglcri4yof5)

Η στιγμή της παράδοσης και της σύλληψης του δεύτερου κουκουλοφόρου

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csglw1q1vgvl)



Ειδήσεις σήμερα:

Τύρναβος: Σύλληψη τεσσάρων ανήλικων μετά την καταγγελία 22χρονης για ομαδικό βιασμό

Θεσσαλονίκη: Κάναμε γκράφιτι λένε οι κουκουλοφόροι μετά την καταδίωξη στις ταράτσες

Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών - Πού θα χρησιμοποιείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης