Σέρρες: Χωρίς νερό έμειναν κάτοικοι χωριού - Έκλεψαν μετασχηματιστή γεώτρησης... για 4η φορά

Σέρρες: Χωρίς νερό έμειναν κάτοικοι χωριού - Έκλεψαν μετασχηματιστή γεώτρησης... για 4η φορά

Απαιτεί αρκετό χρόνο και κόστος η αντικατάστασή του

xorio-serron73
Εφιάλτης έχουν γίνει οι "κυνηγοί" χαλκού για τους περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους της κοινότητας Δημητριτσίου στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, που έμειναν για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες χωρίς νερό, καθώς οι "φαντομάδες" ξήλωσαν τον μετασχηματιστή γεώτρησης που τροφοδοτεί το χωριό.

Η νέα κλοπή, που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκάλεσε την οργή των κατοίκων αλλά και του προέδρου της κοινότητας, καθώς η αντικατάσταση του μετασχηματιστή είναι χρονοβόρα και κοστίζει γύρω στα 5.000 ευρώ. Όσο για τον χαλκό που κλέβουν οι δράστες για να τον πουλήσουν, τους αποφέρει από 300 ως 500 ευρώ. Για την κλοπή ενημερώθηκε η τοπική Αστυνομία που διενεργεί προανάκριση.

Ξήλωσαν το σύστημα θέρμανσης από εξοχικό

Δυο Ρομά ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της πρωτοφανούς κλοπής που έγινε σε μια εξοχική κατοικία στην περιοχή Νέα Αβόρανη στην Αιτωλοακαρνανία, από την οποία έκανε φτερά ολόκληρο το... σύστημα θέρμανσης! Οι δράστες 26 και 28 χρόνων ξήλωσαν δέκα σώματα καλοριφέρ του σπιτιού μαζί με χαλκοσωλήνες που συμπλήρωναν την εγκατάσταση, ενώ ξήλωσαν ακόμη τέσσερις σιδερένιες σχάρες και ένα παράθυρο αλουμινίου, προκαλώντας μεγάλες φθορές σε όλα τα δωμάτια.

Ο 66χρονος ιδιοκτήτης απουσίαζε τις τελευταίες ημέρες και διαπίστωσε τη λεηλασία την Πέμπτη, οπότε την κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου που την εξιχνίασαν άμεσα και σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος των δύο δραστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Με ξανθά μαλλιά ο τραγουδιστής των Maneskin, Νταμιάνο Νταβίντ

Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο

Τα «κλειδιά» του αναβαθμισμένου μπλόκου στον Κασιδιάρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης