Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πρώτη κηδείαθύματος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αυτή της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα.
Η νεαρή μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της στο μοιραίο Intercity, ταυτοποιήθηκε χθες το βράδυ και σήμερα κηδεύεται στη γενέτειρά της, παρουσία των συντετριμμένων συγγενών και φίλων. Η σορός της έφτασε νωρίς το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας μέσα σε λευκό σφραγισμένο φέρετρο.
Κλείσιμο
Τραγική φιγούρα στο τελευταίο «αντίο», η μητέρα της νεαρής μητέρας που σπάραζε, φωνάζοντας ότι δε θέλει να δει τι υπάρχει μέσα στο φέρετρο. «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου, είναι άδικο». Δίπλα της, οι στενοί συγγενείς, ο πατέρας, η αδελφή και ο αδελφός της, ο παππούς και η γιαγιά της.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqwrpzvuyyp5)
Στην εκκλησία βρίσκονται επίσης και άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους ζήτησε η οικογένεια, προκειμένου να συμβάλλουν σε κάποιον έκτακτο περιστατικό που μπορεί να προκύψει.
Το ζευγάρι βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και, σύμφωνα με μαρτυρίες, η Αθηνά άφησε τη θέση της για να πάρει καφέ από το κυλικείο, στο δεύτερο βαγόνι του τρένου, που τυλίχθηκε στις φλόγες και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Ο σύζυγος της Αθηνάς, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας.
Παρόντες στην κηδεία ήταν αθλητές και μέλη του αθλητικού συλλόγου «Πιερικός», με τα χρώματα του οποίου αγωνίζεται, ως ποδοσφαιριστής, ο μικρός αδελφός της.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.