Τουρκία: Αποχωρεί από τη «συμμαχία των 6» της αντιπολίτευσης η Μεράλ Ακσενέρ

Τουρκία: Αποχωρεί από τη «συμμαχία των 6» της αντιπολίτευσης η Μεράλ Ακσενέρ

Η Ακσενέρ επικαλέστηκε προσπάθεια των υπόλοιπων μελών να επιβάλουν τον Κιλισντάρογλου σαν υποψήφιο για τις,προεδρικές εκλογές, ενώ εκείνη είχε διαφορετικές προτιμήσεις

meral_aksener_main
Σε διάσπαση οδηγείται η «συμμαχία» των 6 της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

Το κοινό «μέτωπο» αποφάσισε να σπάσει η επικεφαλής του Καλού Κόμματος (IYI), Μεράλ Ακσενέρ, η οποία διαφώνησε με το προτεινόμενο όνομα του υποψήφιου για την προεδρία και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον συνασπισμό.

Συγκεκριμένα, η Ακσενέρ ανακοίνωσε ότι πρότεινε τα ονόματα του προέδρου του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς ως υποψήφιους προέδρους έναντι του Κεμάλ Κιλισντάρογλου, που θέλησαν να «περάσουν» τα υπόλοια μέλη της Συμμαχίας, κατά χθεσινή συνεδρίαση των «6».

«Οι απόψεις και οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν συλλήβδην, σε αυτό το στάδιο, και το τραπέζι των 6 παύει να είναι μια πλατφόρμα κοινής λογικής» τόνισε η Ακσενέρ, προσθέτοντας πως το κόμμα της δεν θα υποκύψει σε όσα προσπαθούν να του επιβάλλουν.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την εξέλιξη με την Ακσενέρ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ειπε ότι «κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί. Όλα θα τακτοποιηθούν», σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως μήνυμα προς την αρχηγό του Καλού Κόμματος ότι «αν θέλει να φύγει, ας φύγει»


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την τραγωδία των Τεμπών - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα - Συγκινεί ο αδερφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης